• Vijesti
  • Društvo
  • Akcija Meduza: Uhapšene četiri osobe u Baru zbog ulične prodaje narkotika, jedna u bjekstvu

E.Đ. trenutno nedostupan nadležnim organima

Akcija Meduza: Uhapšene četiri osobe u Baru zbog ulične prodaje narkotika, jedna u bjekstvu

Policija je u Baru, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovala višemjesečnu akciju Meduza koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Bara.Akcija Meduza: Uhapšene četiri osobe u Baru zbog ulične prodaje narkotika, jedna u bjekstvu

“Danas i juče su na šest lokacija u Baru izvršeni pretresi stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su podnijete četiri krivične prijave protiv šest lica – E.B. (44), P.P. (42), E.Đ. (26), B.B. (32), D.L. (37) i A.M. (33). E.B., P.P., B.B. i A.M. su uhapšeni, D.L. se nalazi u UIKS-u, dok je E.Đ. trenutno nedostupan nadležnim organima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Prilikom pretresa prostorija koje koristi P.P., na dvije lokacije, pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem marihuane ukupne mase 44,2 grama, 132 komada tableta buprenorfina koje se nalaze na listi opijata, 19 komada tableta alprazolama, koje su takođe na toj listi, nepoznata praškasta materija, bijele boje, ukupne mase 138,9 grama, a za koju će se nakon vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu utvrditi o kojoj materiji se radi.

“Pretresom prostorija koje koristi B.B., na dvije lokacije, policija je pronašla pvc pakovanje kokaina, ukupne mase sedam grama, pvc pakovanje marihuane bruto mase 5,5 grama, pvc pakovanje u kojoj se nalazila materija nalik na smolu, za koju se sumnja da je riječ hašišu bruto mase 0,6 grama, kao i 39 komada pištoljske municije”, ističu u Upravi policije.

Prethodno, tokom sprovođenja akcije, procesuirano je ukupno 11 osoba, od čega su podnijete krivične prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je prekršajno, po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga procesuirano pet osoba.

“Podnijeta je, u okviru ove aktivnosti i krivična prijava protiv jedne osobe zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kod kojeg je pronađen pištolj marke CZ 99 bez oružnog lista. Takođe, na ovom predmetu u prethodnom periodu policija je u 10 slučajeva izvršila zapljene narkotika na području Bara i Ulcinja. Ukupno je zaplijenjeno 1,2 kg marihuane, 1,72 g amfetamina, 44 tablete buprenorfina, kao i devet tableta alprazolama”, navode iz UP.

Realizacija akcije Meduza i procesuiranje nadležnim pravosudnim organima 17 osoba, zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar, sa konkretnim rezultatima, sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga