Bratimljenje gradova

Ambasador Kine u zvaničnoj posjeti Opštini Budva

Ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori NJ.E. g-din Fan Kun boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Budva na poziv predsjednika Opštine Mila Božovića, sa saradnikom g-dinom Jin Shanom, atašeomAmbasador Kine u zvaničnoj posjeti Opštini Budva

Na samom početku sastanka njegova ekselencija i predsjednik saglasili su se sa tim da je poželjno raditi na produbljivanju postojeće saradnje u svim oblastima, imajući u vidu izuzetno prijateljstvo naših naroda kroz istoriju.


Pregovaralo se o najvažnijim investicionim projektima koje je Opština planirala u narednom periodu, kao i o saradnji u oblasti turizma. “Prema našim podacima u Crnu Goru je u 2019.godini došlo oko 80.000 kineskih turista”, kazao je ambasador i istakao da će i u budućem periodu ohrabrivati građane Narodne Republike Kine da dodju u Crnu Goru.


Predsjednik Božović predstavio je neke od najvažnijih projekata koji su u planu, poput izgradnje opšte bolnice i šetališta, a ambasador je iskazao spremnost da uloži sve napore za jačanje odnosa i saradnje u ovim i svim drugim oblastima koje mogu biti od zajedničkog interesa.

Poseban naglasak na sastanku bio je na inicijativi za bratimljenje kineskog grada Ćingdao i Budve. U tom pogledu njegova ekselencija i predsjednik su se usaglasili da će preduzeti sve potrebne radnje kako bi u što kraćem roku realizovali istu.
Pored predsjednika, sastanku su prisustvovali i predsjednik SO Budva Nikola Jovanović, glavna administratorka Nevenka Božović Jovović, sekretarka Sekretarijata za privredu Jelena Savić i sekretarka Sekretarijata za finansije Sonja Kuljača.

Nakon sastanka delegacija Opštine Budva prisustvovala je svečanosti povodom Dana Kine u hotelu Budva.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga