• Vijesti
  • Društvo
  • Brkovićev JRB umjesto luksuznog hotela, ruglo u centru Budve

Brkovićev JRB umjesto luksuznog hotela, ruglo u centru Budve
Brkovićev JRB umjesto luksuznog hotela, ruglo u centru Budve

Na samo stotinjak metara od Staroga grada, umjesto pretvorena u luksuzni turistički objekat, ona je godinama ostavljena zubu vremana, a brkovićeva kompanija nikad nije uspjela da je rekonstruiše, niti je stavi u funkciju.

Nerijetko kao smještaj beskućnicima, ili kao javni toalet, zgrada JRB zbog loših poslovnih odluka „Vektre Montenegro“ poslatal je ružna slika Budve.

IMG_4519.JPG

Podsjećamo,  Brković, blizak političkom vrhu DPS-a, trgovao je JRB za tri miliona eura od Beograđanina Neneda Đorđevića, nekadašnjeg visokopozicioniranog funkcionera srpke valdajuće partije JUL.

Godinama je Đorđević, koji je bio i vlasnik zemljišnog kompleksa na ostrvu Sveti Nikola, a koga je potom prodao sprskom biznismenu Stranku Subotiću Canetu,  namjeravao da od JRB-a napravi hotel, izgradi omanju marinu i ostale prateće sadržaje za visokoplatežnu klijentelu. Međutim, kako mu to nije bilo dozvoljeno, jer nije bio donijet planski dokument, odlučio je da je proda.

IMG_4518.JPG

Brković tada uspjeva da kupi JRB , ali ni njemu nije pošlo za rukom da odmah, u vrijeme investicionog buma, kada su mnogi inostrani biznismeni bili i te kako zainteresovani za ulaganje u Budvu, realizuje svoje vizije.

Na svome sajtu Vektra je ranije imala detaljnu razradu svih projekata koje namjerava da realizuje, pa između ostalih i planove za JRB. Kompanije je, prema njima, planirala da izgradi ekskluzivni turistički kompleks veličine 15.000 kvadrata.

IMG_4517.JPG

Zgrada JRB i zemljišni kompleks godinama unazad se nalaze pod hipotekama banki, na ukupno 60 miliona eura, koliko je Brkovićeva kompanija uzela kredita, a prošle godine blokirala je i Opština zbog poreskog duga od 220 hiljada eura.

Podsjećamo, Brković, njegovi sinovima Boris i Bojan, kao i izvršni direktor kompanije „Vektra“ Milić Popović uhapšeni su u avgustu prošle godine zbog sumnje da su državu oštetili za nešto više od sedam miliona eura – nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) „Boka“.

SDT im na teret im stavlja da su izvršili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca. Oni su krajem oktobra pušteni iz pritvora. 
IMG_4516-1.JPGKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga