Carević danas uručuje Đokoviću povelju
Carević danas uručuje Đokoviću povelju

 Predsjednik opštine  Budva Marko carević uručiće danas na svečanosti povelju počasnog građanina Budve prvom reketu svijeta Novaku Đkoviću. Đoković je prvi kome ovo laskavo priznanje pripada, jer do sada nikada crnogorska prijestonica turizma nije nekoga proglasila počasnim građaninom.

  Podsjećamo, Počasni građanin Budve – priznanje je koje je praktično uvedeno sa incijativom , koju je još 2014. pokrenula tadašnja opozcija, a sadašnja vlast u Budvi, kada je kandidovan Đoković.

  Tadašnja DPS uprava grada u jeku korupcionaških afera nije incijativu sprovela do kraja, već je formirana samo skupštinska komisija i na tome se stalo.

  Nova gradska uprava okupljena oko  Demokratskog fronta i Demoktrata u jesen 2018. obnavlja incijativu, koja biva jednoglasno prihvaćena  i od opozcije ( DPS koalicije), pa lokalni parlament u  usvaja Predlog odluke o pokretanju postupka za proglašenje Novaka Đokovića kao počasnog građanina Opštine Budva.

  Đokoviću  do sada nije bilo prilike da mu bude uručena povelja

  Takav termin u ranijim godinama nikada nije korišćen, jer su ranije gradske vlasti prije nekoliko decenija umjesto povelja pojedincima, takozvanim zaslužnim građanima, davala mnogo vrijednije nagrade – placeve na budvanskoj rivijeri.

   Poziv Đokoviću da dođe u Budvu i zvanično primi povelju uputio je još u martu prošle godine Carevića, kada je srpskom teniseru čestitao obaranje rekorda po broju sedmica koje je proveo kao prvi na ATP listi.

   Carević je u septembru prošle godine  kandidovao režisera Emira Kusturicu da bude takođe počansi građanin Budve.

    Predlog odluke o proglašenju Nemanje Kusturice, kako je imenovan u tom dokumentu, za počasnog građanina, našao se na dnevnom redu skupštinske sjednice 13. septembra, koja je prekinuta zbog političkih previranja i blokade parlamenta nakon sukoba Demokrata i DF i do danas nije održana. Inače, Kusturica je prije dvije i po decenije već jednom proglašavan , ali zaslužnim građaninom, jer mu je budvanski parlament te 1996. dodijelio plac, od nekih 800 kvadrata na lokalitetu Crvena glavica naspram Svetog Stefana.

  Kusturica tu nikada nije izgradio kuću, već je, kako su mediji pisali taj plac u jeku kupoprodajne groznice nekretnina prodao i dobro ga unovčio.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga