• Vijesti
  • Društvo
  • CAREVIĆ UVODI DISCIPLINU: Elekronske kartice za kontrola dolazaka na posao svih zaposlenih u Opštini

CAREVIĆ UVODI DISCIPLINU: Elekronske kartice za kontrola dolazaka na posao svih zaposlenih u Opštini
CAREVIĆ UVODI DISCIPLINU: Elekronske kartice za kontrola dolazaka na posao svih zaposlenih u Opštini

Kako se navodi u Odluci u koju je Jadran Budva imao uvid, uvodi se elektronska evidencija prisustva na radu zaposlenih u Opštini Budva, na način što će se evidentirati svaki dolazak i odlazak sa posla.

„Odluka ima za cilj poboljšanja radne discipline zaposlenih u organima lokalne uprave i samouprave, stvaranje boljih radnik navika, i postizanje veće efikasnosti u radu u Opštini budva, Sistema elektronske evidencije uvodi se u cilju dobijanja ažurnije i tačnije evidencije o prisustvu zaposlenih , a sve radi ostvarivanja prava na zaradu i drugih prava po osnovu rada“, piše u odluci koju potpisuje prvi čovjek grada.

Kako se naglašava evidencija prisustva zaposlenih vodi se u elektronskoj formi, preko elektronskog čitača kartica, koji je instaliran na ulazima u službene prostorije Opštine Budva

„Svi zaposleni imaju svoju personalnu identifikacionu karticu (RFID karticu), sa logotipom, imenom , prezimenom i serijskim brojem koji čitač prepoznaje i automatski evidentira. Svi zaposleni u Opštini Budva dužni su da putem elektronskog čitača evidentiraju svoje prisustvo i odsustvo“ navodi se u odluci.

Sekretarijat za lokalnu smaoupravo zadužen je vođenje elektronsk evidencije prisustva zaposlenih na radnom mjestu i za dostavljanje izvještaja svakom starješini organa.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga