putem Mehanizma za civilnu zaštitu EU

Crnogorski spasioci krenuli za Tursku

Ekipa crnogorskih spasilaca večeras je sa podgoričkog aerodroma otputovala za Istanbul kako bi pomogli Turskoj u cilju saniranja posljedica razornog zemljotresa.Crnogorski spasioci krenuli za Tursku

Broj poginulih u razornim zemljotresima jačine 7,8 i 7,7 stepeni koji su pogodili jugoistočnu Tursku, blizu grada Gaziantepa, i sjeverni dio Sirije prešao je 5.000.

Ovim povodom u prostorijama Nacionalnog trening centra za zaštitu i spašavanje danas će članove Tima pozdraviti ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aerodromi Crne Gore (@aerodromi_cg)

 

Podsjećamo, načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović kazao je portalu „Jadran Budva“ da je po zahtjevu Direktorata za vanredne situacije Crne Gore, predsjednik Opštine Budva Milo Božović odobrio Službi zaštite i spasavanja da pošalje dva vatrogasca spasioca koji su obučeni za spasavanje iz ruševina.

Potresi su za sobom ostavili hiljade povrijeđenih, a u zemljotresima su sravnjeni sa zemljom čitavi stambeni blokovi.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga