• Vijesti
  • Društvo
  • Delegacija studenata Medicinskog Univerziteta Srbije posjetila Opštinu Budva

Delegacija studenata Medicinskog Univerziteta Srbije posjetila Opštinu Budva
Delegacija studenata Medicinskog Univerziteta Srbije posjetila Opštinu Budva

Tom prilikom predsjednik Opštine Marko Carević istakao je da je zadovoljstvo ugostiti mlade ljude koji se bave medicinom, s obzirom na to šta u ovim izazovnim vremenima znači jedan stručnjak iz oblasti medicine.

Medicijinada tradicionalni skup koji su u Budvi održava tradicionalno u predsezoni.

„Riječ je o skupu mladih ljudi, budućih stručnjaka u medicini, koji nudi mogućnost povezivanja i druženja studenata iz svih bivših jugoslovenskih republika. Nama je kao lokalnoj samoupravi cilj da budemo dobri domaćini i da izađemo u susret da manifestacija, pored sportskog dijela, ima i ulogu povezivanja ljudi, zbog promocije turističke destinacije i poruke da je Budva grad sporta i prijateljstva. Svako je ovdje dobrodošao, želimo da svi budu svjesni da smo mi njihovi prijatelji, da ih ovdje dočekujemo raširenih ruku i da želimo da ponesu lijepe utiske i da nam ponovo dođu“ – zaključio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

IMG 00732183a157b32b6851306f8eb42559 V
Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini Slađan Trajković zahvalio se prvom čovjeku Opštine Budva na prijemu.

„Medicinijada je sportsko-edukativno takmičenje u kojem učestvuju studenti sa medicinskih fakulteta u regionu. Ove godine planiramo da uvedemo razna takmičenja u znanju i edukaciji. Sa gospodinom Carevićem smo pričali o pomoći oko same organizacije. To je jedan veliki projekat i zahvalni smo predsjedniku na promociji i gostoprimstvu“ – istakao je Trajković.

Nakon pauze od dvije godine, očekuje se da će predstojeća Medicinijada okupiti najviše studenata do sada, a očekuje se dolazak preko 2.000 medicinara.

 

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga