• Vijesti
  • Društvo
  • Desetine porodica na sjeveru Crne Gore napustile kuće zbog poplava

Pomažu pripadnici Službi zaštite i spasavanja i Direktorat za vanredne situacije MUP-a

Desetine porodica na sjeveru Crne Gore napustile kuće zbog poplava

Desetine porodica sa sjevera Crne Gore zbog poplava su napustile svoje kuće i još se nisu vratile, jer su stambeni objekti puni vode, pišu crnogorski mediji.Desetine porodica na sjeveru Crne Gore napustile kuće zbog poplava

Najteža situacija je u Gusinju i Plavu, gdje je voda i dalje u kućama. Stanovnicima u Gusinju u pomoć su pritekli pripadnici Službi zaštite i spasavanja i Direktorat za vanredne situacije MUP-a.

Problem je i sa bujičnim potocima koji ugrožavaju saobraćajnu povezanost i prijete da ugroze normalno funkcionisanje stanovnika Plava.

Šteta je pričinjena i u opštini Andrijevica, gdje su podkomska sela dva dana bila odječena. Putevi su odneseni u Jošanici, Japanu, Dolipulju, Košutićima i u Đulićima.

Rijeka Lim izlila se kod Ulotine, kod Murine, gdje je pričinjena ogromna šteta na infrastrukturi.

Zbog velikih padavina alarmantna je situacija i na Adi Bojani, a objekti nudističkog naselja na Ulcinjskoj rivijeri su pod vodom.

U Herceg Novom ni pumpe ne pomažu. Izlio se potok u Zelenici koji proitiče kroz dio nekadašnjeg PKB-a.

Iz Službe zaštite su naveli da čine sve što je u njihoj moći, te da su pomogli vlasnicima poslovnih prostora da zaštite objekte vrećama sa pijeskom.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga