• Vijesti
  • Društvo
  • Do nedjelje moguće poplave, slijedi zahlađenje, od četvrtka ponovo kiša

“Očekuju nas nevolje na sve strane”

Do nedjelje moguće poplave, slijedi zahlađenje, od četvrtka ponovo kiša

Meteorolog Branko Micev kazao je da su u Crnoj Gori, do nedjelje, usljed obilnih padavina, moguće poplave. Od nedjelje veče očekuje nas zahlađenje koje će donijeti snijeg i u nižim predjelima, a od četvrtka, ponovo porast temperature, kiša i nestabilno vrijeme.Do nedjelje moguće poplave, slijedi zahlađenje, od četvrtka ponovo kiša

Micev je kazao da se Crna Gora nalazi pod uticajem ciklona koji nosi obilne padavine i jak južni vjetar. Zato je, kako je dodao, Zavod za hidrometeorologiju i sejzmologiju izdao upozorenje na poplave.

“Područje Crne Gore je pod upozorenjem od poplava, to su kratkotrajne obilne padavine i one se očekuju danas, sjutra i u nedjelju. Posebno u subotu. U tom periodu, posebno u pojedinim mjestima, zbog obilne količine vode mogući su problemi sa velikom količinom vode na bujičnim tokovima, u gradskim sredinama, na saobraćajnicama, mogući su odroni i lokalna klizišta”, kazao je Micev u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” na Televiziji Crne Gore.

Udare južnog vjetra, kako je najavio, očekuju se naročito u planinskim predjelima na sjeveru i na primorju a jaka jugozapadna struja, kako je dodao, proizvešće i podizanje nivoa mora.

“Očekuju nas nevolje na sve strane”, kazao je Micev.

Od nedjelje veče, kako je kazao, biće osjetno hladnije.

“U nedjelju se očekuje priliv hladnog vazduha i u nedjelju veče očekuje se osjetno zalađenje koje će se posebno osjetiti u sjevernim oblastima i u nedjelju veče kiša će prelaziti u snijeg ne samo u planinskim već i u nižim oblastima, u Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima. U ponedjeljak, utorak i srijedu hladno, slabe sniježne padavine”, kazao je Micev.

Od četvrtka, kako je najavio, ponovo nas očekuje porest temperature, kiša i nestabilno vrijeme.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga