• Vijesti
  • Društvo
  • Do sada najopsežnija akcija potrage za dječakom: Učestvovaće 20 plovila i oko 100 spasilaca sa kopnenim snagama

Dolazak helikoptera se očekuje oko 10h

Do sada najopsežnija akcija potrage za dječakom: Učestvovaće 20 plovila i oko 100 spasilaca sa kopnenim snagama

Danas će biti sprovedena do sada najopsežnija akcija potrage za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak veče prošle nedjelje, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more, kazao je CdM-u pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.Do sada najopsežnija akcija potrage za dječakom: Učestvovaće 20 plovila i oko 100 spasilaca sa kopnenim snagama

Govoreći o situaciji na terenu, Lukšić kaže da trenutno pada slaba kiša, ali da je more mirno.

On je istakao da će u potrazi učestvati 20 plovila. Takođe, dodao je da se očekuje oko 100 spasilaca sa kopnenim snagama.

“Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), MVCG, Lučka kapetanija Kotor, Sektor granične policije Herceg Novi, Direktorat za ribarstvo, Porto Montenegro, Marina Lazure, Direktorat za zaštitu i spsavanje, Portonovi, UNA Tivat, Montefish, Mamula Island Hotel, Golden Wave, Nik- Nat. Pored toga učestvuje i 16 ronilaca, RCUD Bijela, Vojska Crne Gore i Vatrogasci Kotor”, rekao je za CdM, Lukšić.

Dolazak helikoptera se, kako je kazao, očekuje u 10 sati.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela kazao je CdM-u da su uslovi na terenu mnogo bolji nego prethodnih dana. Pretragu vrše sa tri ronilačka tima.

“U skladu sa planom pretrage danas pretražujemo sa tri ronilačka tima uz asistenciju ronilaca Službe zaštite i spasavanje Kotor i uz logističku podršku ronilaca Službe zaštite i spasavanja Nikšić”, rekao je Mijajlović.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga