Dom zdravlja: Nema kolapsa, funkcionišemo normalno
Dom zdravlja: Nema kolapsa, funkcionišemo normalno

“U Domu zdravlja Budva proces rada odvija se nesmetano i bez prekida, uprkos povećanom broju pacijenata u COVID ambulantama. S obzirom na to da se u cijeloj Crnoj Gori, kao i širom svijeta, bilježi porast broja zaraženih od Omirkon soja, ta situacija, kako se navodi, nije zaobišla ni Budvu.

Broj inficiranih u Budvi na dnevnom nivou kreće se između 65 i 55 slučajeva”, ističu u Domu zdravlja i dodaju da u kovid ambulantama Doma zdravlja Budva rade dva doktora i pet medicinskih sestara, uz podršku RTG službe i labaratorije.

“Broj kreveta za pacijente koji treba da prime ampuliranu i infuzionu terapiju je povećan na deset. MenadžmentDoma zdravlja, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, napravio reorganizaciju prije svega kadrovskih, ali i prostornih kapaciteta, tako da nema problema u funkcionisanju, a svakom pacijentu koji je zatražio pomoć pružena je adekvatna zdravstvena zaštita.
Molimo građane da imaju razumijevanja i strpljenja, jer je epidemiološka situacija, kao i u cijelom svijetu, složena i ozbiljna, a zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore boreći se danonoćno da spasu svaki život”, zaključuje se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga