• Vijesti
  • Društvo
  • Helikopter iz vazduha i mješoviti timovi sa kopna čuvaju izvorište Bolje sestre

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA

Helikopter iz vazduha i mješoviti timovi sa kopna čuvaju izvorište Bolje sestre

Helikopter Vojske Crne Gore danas se priključio osmatranju terena na kojem se vršila nelegalna eksploatacija šljunka koja je ugrozila vodoizvorište Bolje sestre i prijetila da crnogorsko primorje ostavi bez vode, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.Helikopter iz vazduha i mješoviti timovi sa kopna čuvaju izvorište Bolje sestre

Službenici Uprave policije su i danas u mješovitim timovima nastavili suzbijanje nelegalne eksploatacije šljunka u koritu Morače, ali i drugih rijeka.

„Tokom današnjeg obilaska nijesu primijećene aktivnosti na spornom području“, navode u Ministarstvu.

Poručuju da aktivnosti svih nadležnih institucija neće stati dok u potpunosti ne zaustave nelegalnu eksploataciju šljunka i time sačuvaju vodoizvorište i u potpunosti uklone prijetnju da crnogorsko primorje ostane bez vode.

„Razumijemo sve one ljude čija materijalna egzistencija zavisi od eksploatacije šljunka, ali ničiji privatni interes ne može biti toliko značajan da građane koji žive na primorju Crne Gore ostavi bez pijaće vode, ali i turiste i time ugrozi najznačajniji privrednu granu naše zemlje“, naglašavaju.

Daašnjim aktivnostima prisustvovali su i ministar odbrane Filip Adžić, načelnik Generalštaba Zoran Lazarević i građanski aktivista Vuk Vujisić.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga