• Vijesti
  • Društvo
  • I vatrogasci iz Budve obučeni za spašavanje iz ruševina

I vatrogasci iz Budve obučeni za spašavanje iz ruševina
I vatrogasci iz Budve obučeni za spašavanje iz ruševina

Dvonedeljna obuka realizovana je od 6. do 16. decembra 2021. godine na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, a sproveli su je francuski eksperti kapetan Christophe Jacquemin i Tristan Hahn.

IMG d49453e39392c7098543a8f196a9a441 V

Kroz zahtjevnu teorijsku i praktičnu obuku vatrogasci-spasioci su uspješno savladali i dostigli ciljeve obuke, koji se odnose na sticanje znanja i vještina o koordinaciji i rukovođenju u akcijama traganja i spašavanja iz ruševina po međunarodnim standardima, organizaciji i tehnikama spašavanja iz ruševina, opremi i spravama za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara u slučaju rušenja i ruševina i sl.
IMG 8cf61bac0e8fe9e44038f802bdec2d33 V
Posljednjeg dana obuke održana je pokazna vježba na lokaciji Lazine u opštini Danilovgrad na kojoj su polaznici obuke testirali usvojene tehnike traganja i spašavanja iz ruševina.

Pokaznoj vježbi i dodjeli sertifikata prisustvovali su v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović i policijski ataše iz Ambasade Francuske Philippe Dassonville koji su izrazili zadovoljstvo što prisustvuju završnici uspješno sprovedene obuke na kojoj su polaznici pokazali veliku zainteresovanost i profesionalizam za unapređenje znanja i sticanje novih vještina za traganje i spašavanje iz ruševina, a takođe najavili nastavak saradnje u ovoj, ali i drugim oblastima zaštite i spašavanja, koje su od obostranog interesa.

Podsjećamo da je obuka koja je prethodila ovoj  (nivo SDE1) realizovana takođe kroz bilateralnu saradnju između dva ministarstva, na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, u periodu od 3. do 7. juna 2019. godine za 15 vatrogasaca-spasioca iz opština Budva, Tivat, Herceg Novi, Ulcinj, Kotor i Berane. 

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga