• Vijesti
  • Društvo
  • Južnoafrička Republika mogla bi da bude dom budvanskom lavu

Južnoafrička Republika mogla bi da bude dom budvanskom lavu
Južnoafrička Republika mogla bi da bude dom budvanskom lavu

Podsjetimo Agencija za zaštitu životne sredine podnijela je juče Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela za koje se goni po službenoj dužnosti, a u vezi sa slučajem krijumčarenja lava.

Bataković kaže da lav ne bi imao adekvatne uslove u Crnoj Gori, pa kako dodaje, nijesu ni razmišljali o tome da mladunče ostave u našoj državi.

Kako navodi Bataković, organizacija “Četiri šape” dala je inicijativu da se lav nakon, što stekne imunitet u Crnoj Gori, privremeno prebaci u Holandiju u njivovo prihvatilište, koje nije zoo vrt.

Krajnja destinacija za budvanskog lava, kako kaže Bataković, bila bi Južnoafrička Republika, koja ima prihvlatilište na 5.000 hektara i uslove koji su najprihvatljivi za takvu životinju.

“Ova jedinka konkretno neće znati i ne zna da lovi, ali biće u mogućnosti da u nekim najpribližnijim uslovima za njega, nastavi dalje svoj život i mi radimo na tome. Mi smo već ušli u proces pribavljanja papirologije. Sve ovo što do sad radimo biće obezbijeđeno iz donacija”, navela je Bataković.

Ona je saopštila i da se već javljaju ljudi koji su spremni da doniraju hranu za lava, koji je još uvijek u Crnoj Gori.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga