• Vijesti
  • Društvo
  • Komunalno preduzeće na azilu zateklo haos, sada je to humano mjesto za smještaj životinja

Komunalno preduzeće na azilu zateklo haos, sada je to humano mjesto za smještaj životinja
Komunalno preduzeće na azilu zateklo haos, sada je to humano mjesto za smještaj životinja

“Kada smo 14. aprila prošle godine posjetili radnu jedincu ( RJ) “Azil”  zatekli smo stanje koje ukazuje na katastrofalne uslove u kojima su se našli psi koji su smješteni u azilu”, navode u Komunalnom oreduzeću i dodaju:

“Život u nehumanim uslovima je strašan!

Zar u azilu ne bi trebale da se zbrinu životinje, da im se olakšaju dani do udomljenja?

IMG_55051.JPG

Naša ekipa iz RJ Azila se potrudila da zaista bude tako”, istakli su u preduzeću.

“Azil raspolaže sa 43 boksa, 7 sektora plus karantinski prostor i zimarnik (za manje pse, tokom zime).Svaki novodovedeni pas se prvobitno smjesti u karantinski prostor, gdje mora provesti 14 dana (zakonska procedura), da bi se ustanovilo da li je vlasnički pas i da li ima nekih oboljenja.

IMG_55041.JPG

Tek nakon tog perioda, pas se odvodi na prilagođavanje po sektorima, kako bi se za njega odabrao odgovarajući sektor i time njegov boravak u azilu učinio prijatnijim”, navode u oreduzeću U RJ Azil je zaposleno 10 ljudi koji brinu o zivotinjama i uopšteno o ovom objektu.

“Ovim putem bismo se zahvalili kompaniji Montenegro stars Hotel Group, koja vec dugi niz godina donira ostatke hotelske hrane našim ljubimcima.

IMG_5503.JPG

Poštovani sugrađani, na uvid vam dajemo fotografije stanja koje smo zatekli u Aprilu 2021.godine”, ističu u ovom preduzeću i dodaju:

“ Poštovani sugrađani, takođe želimo da damo na uvid fotografije trenutnog stanja RJ Azil. U prethodnoj objavi pomenuli smo da su preduzeti prvi koraci sanacije ovog objekta u vidu farbanja bokseva (koji su korozirali), popravljeni su krovovi na pojedinim mjestima, posijana nova trava, uklonjen šut, sređena unutrašnjost (koji koriste zaposleni) i sl.Još jedna informacija, koju želimo da podijelimo sa vama, jeste da će biti postavljena nova tabla, na kojoj će biti istaknuto radno vrijeme RJ Azil i vrijeme posjete životinjama, zaključuju u Komunalnom.

Tel. RJ Azil: 068 890 560Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga