• Vijesti
  • Društvo
  • Krivična prijava: Radnice oštetile klijenta i banku u Baru za 15.000 eura?

Krivična prijava: Radnice oštetile klijenta i banku u Baru za 15.000 eura?
Krivična prijava: Radnice oštetile klijenta i banku u Baru za 15.000 eura?

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da su one 25. februara 2016. godine, u svojstvu odgovornih lica ove banke, zloupotrebom položaja i povjerenja u pogledu korišćenja ličnih podataka klijenata banke i raspolaganja imovinom klijenata banke i same banke, prekoračenjem granica ovlašćenja i nevršenjem dužnosti, zaradile 15.000 eura, te time nanijele štetu klijentu i banci u istom iznosu.

„Oni su ovo djelo izvršili na način što je M.M. neovlašćeno, bez prisustva i ovlašćenja klijenta pristupila ličnim podacima iz baze podataka klijenata banke, te je od V.J. zahtijevala da na osnovu predstavljenog zahtjeva koji je lažni u pogledu postojanja ovlašćenog podnosioca zahtjeva za dobijanje kredita, kreira kreditnu dokumentaciju na ime oštećenog klijenta. Nakon ovoga, V.J. je postupajući po naređenju M.M. i uprkos propisanom aktu banke procedura za otvaranje transakcionih računa za izvršavanje nacionalnih i međunarodnih platnih transakcija i iniciranje transakcija kreirala kredit na ime klijenta banke u iznosu od 15.000 eura, odobrila, u stvarnosti lažno kreiran, kredit na ime ovog klijenta, koji novac je prisvojila za sebe“, navode u policiji.

M.M. i V.J. se sumnjiče za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja i putem podrstrekavanja.

 


Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga