• Vijesti
  • Društvo
  • KRIVIČNA PRIJAVA SDT-U: AZZŽS podnijela kriv.prijavu protiv NN lica zbog krijumčarenja životinja

KRIVIČNA PRIJAVA SDT-U: AZZŽS podnijela kriv.prijavu protiv NN lica zbog krijumčarenja životinja
KRIVIČNA PRIJAVA SDT-U: AZZŽS podnijela kriv.prijavu protiv NN lica zbog krijumčarenja životinja

Ko se bavi prenošenjem robe preko carinske linije izbjegavajući mjere carinskog nadzora ili ko izbjegavajući mjere carinskog nadzora prenese robu preko carinske linije naoružan, u grupi ili uz upotrebu sile ili prijetnje, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina i novčanom kaznom, previđeno je članom 265 Krivičnog zakonika Crne Gore. Nadalje, članom 311 određeno je da, ko izvrši krađu zaštićenog prirodnog dobra, kazniće se zatvorom od jedne do šest godina, a ako je zaštićeno prirodno dobro oduzeto putem razbojničke krađe ili razbojništva ili ako vrijednost ukradenog zaštićenog prirodnog dobra prelazi iznos od trideset hiljada eura, učinilac će se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina. Konačno, članom 312 Krivičnog zakonika predviđeno je da, ko protivno propisima izveze ili iznese u inostranstvo ili uveze ili unese u Crnu Goru zaštićeno prirodno dobro ili posebno zaštićenu biljku ili životinju, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

 

Postoje osnovi sumnje da je djelo izvšeno od strane više počinilaca, a vrijednost ove egzotične i zaštićene životinje se nezvanično procjenjuje na iznos od oko 200.000 €.

Agencija apeluje na nadležne organe da se pozabave problemom krijumčarenja životinja i sve svoje resurse stavlja na raspolaganje a sve kako bi se pristupilo ovom višedecenijskom problemu na odgovoran i održiv načinKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga