• Vijesti
  • Društvo
  • Miličković: Lav Simba u lošem zdravstvenom stanju zbog neprimjernih uslova u kojima je boravio

Miličković: Lav Simba u lošem zdravstvenom stanju zbog neprimjernih uslova u kojima je boravio
Miličković: Lav Simba u lošem zdravstvenom stanju zbog neprimjernih uslova u kojima je boravio

U četvrtak 10. marta, premješten u smještaju koji je sagrađen u sklopu Vodoizvorišta Bolje Sestre, koji takođe ne ispunjava uslove za držanje te vrste životinja. Direktor EPA Milan Gazdić, Darko Saveljić i NVO CZIP su divlju mačku ostavili na mjesto koje nije predviđeno za divlje životinje i koje će nažalost trajno deformisati životinju i ostaviti na nju doživotne posledice, navodi Miljan Miličković

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti

Ovo je jedna tužna priča zaštite prirode Crne Gore, zbog koje treba da se stidi svaka zdravorazumna osoba koja je imala bilo kakvo učešće u njoj.

Veličanstvena divlja mačka, kralj svih životinja i bivši kućni ljubimac praznoglavih bogataša LAV Simba zahvaljujući nevladinim “stručnjacima” i upravi Agencije za zaštitu životne sredine, početkom februara napustio je klimatizovani dvor od preko 1000 m2 iz Budve i prešao u azil za pse lutalice u betonskom kavezu od 4 m2 na Koniku.

Lavež stotine pasa lutalica oko lava, betonska podloga za ležanje i mala neuslovna drvena kućica su HOROR, sa kojim se nesrećna beba lava suočila zahvaljujući neznanju, sujeti i neprofesionalnosti lica koje primaju platu na teret gradjana Crne Gore.

Direktor EPA Milan Gazdić, Darko Saveljić i NVO CZIP su divlju mačku ostavili na mjesto koje nije predviđeno za divlje životinje i koje će nažalost trajno deformisati životinju i ostaviti na nju doživotne posledice .

Trideset punih dana, lav je bio smješten u neprimjerenim uslovima za tu vrstu životinje, od strane pomenutih lica, iako sam ih lično ja dopisom upozorio na posledice koje mogu da se dogode sa neprofesionalnim pristupom toj životinji.

Prekomjerno prejedanje mlade životinje, nedostatak sunca, betonski kavez i smještaj u kome životinja ne može da obavlja osnovne životne aktivnosti, doveli su do deformiteta u vidu krivljenja kostiju nogu malog lava Simbe.

Ko je krivac? Ko će za to da odgovara?

Početkom februara lično na ruke Milanu Gazdiću sam predao ponudu da se beba lava smjesti u karantinu za divlje životinje kod nas, koji je izgrađen po međunarodnim propisima što je utvrdila i državna komisija.

Nakon karantina koji bi po zakonu trajao 30 dana, životinja bi se smjestila u privremenom smjestaju od 100m2 koji u potpunosti ispunjava uslove za držanje te životinjske vrste i njenih potreba u tom uzrastu.

Na tu našu ponudu, niko nikad nije odgovorio, jer kao što sam u više navrata i rekao Agencija za zaštitu životne sredine je potpuno zloupotrijebljena institucija protiv nas, u korist pojedinaca koji su u direktnom sukobu interesa.

Darko Saveljić je privatni vlasnik farme magaraca u kojoj možete bez računa da kupite mlijeko 50€ po litru bez ikakvih dokaza dje taj novac ide. Ista osoba ujedno prima i državnu platu kao ornitolog u Agenciji, pored toga što je osnivač nevladine organizacije CZIP kojoj je prosječna mjesecna zarada u 2017 god po zapošljenom bila 1545,97€.

Ovaj direktan KONFLIKT INTERESA, ne zanima nikoga u ovoj državi.

U medijima, ovi “stručnjaci” danima izjavljuju da lava planiraju podivljati i vratiti u njegovo prirodno stanište u Afriku, što je potpuna neistina i zamazivanje očiju javnosti.

Lav Simba je životinja koja je plod decenijskog razmnožavanja lavova po zoološkim vrtovima i privatnim vilama kriminalaca. Za ovo mladunče lava ne postoji ni najmanja mogućnost života u prirodi.

Držan je kao kućni ljubimac, spavao je i igrao se se sa maloljetnom dječicom što potvrđuju i snimci sa društvene mreže Tik Tok koji su napravljeni u Budvi.

Spektakularno “hvatanje lava” koje su danima promovisali ovi “stručnjaci”, a kojem se smijao i posprdavao čitav region, posebno je konstruisana priča na osnovu koje pojedinci prikupljaju poene, koje će kasnije moći da unovče preko svojih sadržajnijih CV-a, koji služe za dobijenje milionskih projekata.

Nevladina organizacija CENTAR ZA ZAŠTITU I PROUČAVANJE PTICA, čiji je osnivač Darko Saveljić je pod okriljem “zaštite prirode” u Crnoj Gori na njihov način kao i “zaštitom životinja” iz kancelarije prihodovala od 2011.godine do 2020.godine, čitavih 2.883.979,00€.

Zakon im dozvoljava i to je potpuno legitimno, ali DRŽAVNA Agencija za zaštitu životne sredine će morati da radi u korist zaštite prirode države Crne Gore !!!Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga