• Vijesti
  • Društvo
  • Milionska malverzacija budvanske OKG: Ruglo koje je popilo milione

Milionska malverzacija budvanske OKG: Ruglo koje je popilo milione
Milionska malverzacija budvanske OKG: Ruglo koje je popilo milione

Promovisano u jeku suše koje je tokom ljetnjih mjeseci harala Crnogorskim primorjem, postrojenje, poslije gotovo 12 godina od kada je izgrađeno, zaboravljeno je od svih, jer njime praktično niko ne gazduje. Primopredaja budvanskom Vodovodu nikada nije izvršena.

Polomljena stakla na crpnoj stanici zarasloj u šiblje, zaključana hala na čijim vratima piše WTE desalinizacija, otpad na sve strane, slika je ovog najvećeg kapitalnog projekta sa kojim se nekada ponosila gradska uprava.

Malo je vjerovati da se postrojenje može staviti u funkciju, nakon 14 godina koje su prošle, a da nikada nije praktično ni radilo.

Ruglo u park šumi na vrhu zavale zaboravljeno je od svih!

IMG_3848-1.jpg

„Danas u 11 časova pušteno je u rad postrojenje za preradu morske u slatku vodu na Zavali, nakon što je dobijen sertifikat Ekotoksikološkog Zavoda Crne Gore o njenoj ispravnosti“, glasila je davne 2008. udarna vijest da prvo takvo postrojenje je profunkcionislao na Crnogorskom primorju.

Ubrzo je izgrađen sistem regionalnog vodovoda a postrojenje u koje je potrošeno više od sedam miliona iz gradske kase, danas je samo predmet u fioci Specijalnog državnog tužilaštva.

Nakon što ga je preuzela Opština i isplatila milionske svote novca članovima OKG, bilo je riječi da će biti prodato, a prostor na vrhu rta zavala pretvoren u park.

To ni jedna gradska uprava do danas nije uradila.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga