• Vijesti
  • Društvo
  • Milionska vrijedna zemlja na Lugovima i dalje uknjiženi na ugašeni FK Mogren

Milionska vrijedna zemlja na Lugovima i dalje uknjiženi na ugašeni FK Mogren
Milionska vrijedna zemlja na Lugovima i dalje uknjiženi na ugašeni FK Mogren

  Praktično punih pet godina traje borba Sekretarijata za zaštitu imovine da se zemlja napokon uknjiži na Opštinu i time spriječi mogućnost da se izvrši prodaja i namire brojni povjerenici koji od posrnulog fudbalskog kluba traže da im se isplate dugovanja.

  Budvanski katastar odbio je prije dvije  godinu da uknjiži Opštinu, nakon čega je opštinski sekretarijat uložio žalbu Vladi, odnosno Ministarstvu finansija.

Parcela je trenutno najatraktivnije građevinsko zemljište u metropoli turizma i ostalo je jedino neizgrađeno. Nalazi se praktično 50 metara od obale a planskim dokumentima na njoj su ucrtane dvije kule od po 12 spratova.

  Imajući u vidu da su javni izvršitelji u nekoliko postupaka već donijeli rješenje o prodaji, kako bi se namirili povjerenici ugašenog fudbalskog kluba, to je prioritet Opštine da preknjiži zemlju na sebe, a u daljim postupcima ona preuzela eventualna dugovanja.

Podsjećamo, FK „Mogren“ na osnovu pravosnažnih i izvršnih odluka Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Crne Gore i Osnovnog suda u Cetinju duguje svojim bivšim fudbalerima oko 250 000,00 eura.

Još u avgustu 2016. pokušano je na incijativu tadašnje gradske uprave , na čijem je čelu bio DPS da se oživi klub, , pa je održana i skupština na kojoj su taksativno navedeni dugovi, ali na tome se stalo.Tada je predočen dug od nevjerovatnih 4,9 miliona eura.

Zemlja se takođe nalazi i pod sporom, jer i mještani traže povraćaj, .

Lugovi objedinjuju  12 hiljada kvadrata zemlje. Kako zemlja nije bila privedena namjeni, staromještnske porodice su, pozivajući se na Zakon o deeksproprijaciji, još 2006. pokrenuli spor pred Upravom za nekretnine i dalje postoje tereti upisani na ovu imovinu.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga