• Vijesti
  • Društvo
  • Morsko dobro: radionice i takmičenja u sklopu projekta „Endemic pathway – Put endema“

Morsko dobro: radionice i takmičenja u sklopu projekta „Endemic pathway – Put endema“
Morsko dobro: radionice i takmičenja u sklopu projekta „Endemic pathway – Put endema“

Tokom prvog dana na radionicama su učestvovala djeca iz vrtića “Osmjeh” iz Kotora, gdje smo učili o biljkama i pticama, crtali, slikali i pravili figure od plastelina, a na kraju uživali u jogi u prirodi i folklornom programu FA “Nikola Đurković” iz Kotora.

Drugog dana radionice o prirodnim i kulturnim vrijednostima Solila družili smo se sa posjetiocima iz OŠ “Branko Brinić” iz Radovića, vrtića “Pinokio” iz Podgorice, OŠ “Sutjeska” iz Podgorice kao i JU Gimnazija Kotor. Tokom boravka na Solilima svi prisutni su otkrili zanimljiv svijet insekata, posmatrali ptice i takmičili se u prepoznavanju vrsta, dok su nas naši najmlađi gosti uveselili igrom, pjesmom i recitacijama.

Paralelno sa ovim aktivnostima održao se sastanak projektnih partnera u skupštinskoj sali Opštine Tivat na kome su učestvovali i predstavnici relevantnih institucija iz Crne Gore, a na kojem su bile predstavljene projektne aktivnosti uključujući izrađenu mobilnu aplikaciju kao i prezentaciju o klimatskim promjenama.

Poslednjeg dana na Tivatskim Solilima smo ugostili djecu iz vrtića “Vini pu” iz Budve koji su nakon kreativnih radionica za sve prisutne izveli predstavu sa ekološkim porukama i prisustvovali izložbi radova naslikanih tokom ove trodnevne radionice dok su na takmičenju za posmtranje ptica učestvovali i srednjoškolci iz JUSMŠ “Danilo Kiš” iz Budve.
S obzirom da je treći dan bio i kraj takmičenja u posmtranju ptica, stručni žiri sastvaljen od ornitologa izvršio je bodovanje, nakon čega je formirana rang lista za obije kategorije-amatere i profesionalce. U kategoriji amatera prvo mjesto je osvojila Anja Pinjatić, drugo Strahinja Vujačić,a treće Marina Mišković, dok je je u kategoriji profesionalaca prvo mjesto osvojio ornitolog Miloš Mitkić, a drugo Tijana Mitkić.

Nastavak ovih radionica i takmičenja će se organizovati i u narednoj 2022. godini u okviru projekta “Put endema – ePATH” u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga