NASTAVNIK ZA 21.VIJEK: Školama dodijeljena oprema
NASTAVNIK ZA 21.VIJEK: Školama dodijeljena oprema

Svečanu dodjelu su otvorili direktorica British Council-a u Crnoj Gori, Vanja Madžgalj i v.d. direktora OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, Novak Ljubanović. Opremu je, u ime naše ustanove, preuzeo profesor informatike sa tehnikom, Vladan Čelebić.

“Saradnja naše ustanove i British Council-a datira od početka 2018. godine kada smo, među prvim školama u Crnoj Gori, bili dio pilot projekta “Škole za 21. vijek”. Takođe, 11. oktobra 2018. godine u holu naše škole održana je Manifestacija Otvoreni dani nauke. Program je podrazumijevao predstavljanje micro:bit radionice koju su vodili učenici škole, članovi micro:bit sekcije. Preko računara koji je bio povezan sa video bimom posjetioci su bili u prilici da vide kako se programira uz pomoć micro:bit uređaja. Nakon radionice uslijedio je okrugli sto na temu „Razvoj digitalne pismenosti i učenje programiranja u osnovnim školama kao odgovor na potrebe savremenog društva“, navodi se u saopštenju i dodaje:

“U međuvremenu, naši nastavnici su završili obuku o kritičkom mišljenju, rješavanju problema i kodiranju uz pomoć micro:bit uređaja u organizaciji British Council-a i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore. Dodatna oprema pomoći će nastavnicima i učenicima da uz pomoć micro:bit uređaja kreiraju kompleksnije projekte i unaprijede rad u mikrobit klubovima.Zahvaljujemo na donaciji i višegodišnjoj dobroj saradnji!”, zaključuje se u saopštenju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga