Nova vrsta meduze na Jadranu
Nova vrsta meduze na Jadranu

Zaposlenici spomenutog sveučilišta su potvrdili da je nova vrsta meduze pronađena tokom boravka njihovih naučnika u Laboratoriju za evolucijsku ekologiju Centra za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković te da je pronalazak nove vrste potvrđen genetičkim metodama, prenosi HRT.

Nova vrsta je nazvana aurelia pseudosolida. Istraživanje je objavljeno u magazinu Water, a prenosi klix.ba. Sprovedeno je u sklopu projekata SpaTeGen i DiVMAd, a njih finansira Hrvatska zaklada za znanost, čiji je nositelj Institut za more i priobalje.

Iz Sveučilišta u Dubrovniku su naglasili da je pravilo struke da se sav materijal na osnovu kojeg je opisana nova vrsta mora pohraniti u prirodoslovnim muzejima kako bi bio dostupan ostalim znanstvenicima za buduća istraživanja. Iz tog razloga je ova nova vrsta meduze pohranjena u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

Napomenuli su da je ovo već druga nova vrsta meduze koja je potvrđena u proteklih deset godina u Jadranu. Vrsta mawia benovici je pronađena 2014. godine. Nazvana je po hrvatskom planktologu i ekologu Adamu Benoviću.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga