• Vijesti
  • Društvo
  • OBEĆANO SUPROTNO: Parking HDL zabranjen za građane tokom vikenda i noćnim satima

OBEĆANO SUPROTNO: Parking HDL zabranjen za građane tokom vikenda i noćnim satima
OBEĆANO SUPROTNO: Parking HDL zabranjen za građane tokom vikenda i noćnim satima

Parking se ne može koristiti u noćnim satima niti tokom vikenda, kada je supermarket zatvoren.

Opština je tada glasovima odbornika za 154 hiljada eura prodala 483 kvadrata opštinske zemlje, koji se graniče sa velikom parcelom Mitropolije crnogorsko primorske, a koja je prethodno zaključila dvodecenijski ugovor o davanju u zakup svoje parcele trgovačkom lancu da gradi supermarket.

A dogovor tadašnje vladajuće koalicije, koja i sada upravlja gradom, bio je, kako je predstavljeno javnosti da se na dijelu opštinske zemlje koja se prodaje izgradi parking, koji će biti na usluzi građanima. Takav ugovor očigledno nije potpisan, jer je parking isključivo privatizovan od strane trgovačkog lanca.

U neposrednoj blizini supermarketa izgrađeno je više stambenih zgrada i praktično parking mjesto je teško naći, a pogotovo je ovaj problem izražen u ljetnjoj sezoni.

Nakon što je Opština prodala zemlju HDL, koji je prethodno kupio i manji komad od mještana od nekih 70 kvadrata, formirana je urbanistička parcela, i omogućeno da se realizuje projekat.

Podsjećamo, Opština Budva je potom zaključila ugovor o izmirivanju komunalija sa Mitropolijom crnogorsko primorskom i trgovačkim lancem Hard Diskont Laković, koji su platiti 414 hiljada eura na ime gradnje prve faze poslovno stambenog objekata neposredno uz gradsku kapelu.

IMG_5122.jpg

HDL je na dvije decenije zakupio oko četiri i po hiljade kvadrata crkvene zemlje i investirao u izgradnju prve faze -objekta sa prizemljem i prvim spratom ukupno 2.970 kvadrata bruto građevinske površine, gdje je otvoren supermarket.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga