• Vijesti
  • Društvo
  • PRAZNIK MIMOZE 2022: Od epidemioloških mera i opštinskog budžeta zavisiće trajanje praznika i broj programa

PRAZNIK MIMOZE 2022: Od epidemioloških mera i opštinskog budžeta zavisiće trajanje praznika i broj programa
PRAZNIK MIMOZE 2022: Od epidemioloških mera i opštinskog budžeta zavisiće trajanje praznika i broj programa

– Sredstva planirana za novogodišnje praznike opština je preusmjerila ka socijalno ugroženom stanovništvu- kaže prvi čovek grada predsjednik Stevan Katić.

Uz to ipak smo se fokusirali i na pripremu i praćenje aktivnosti oko organizacije 53. Praznika mimoze – dodaje i informiše da su date i neke smjernice za programe festivala koji obično traje cio mjesec, a od prije nekoliko godina umjesto u prvom vikendu februara počinje sredinom mjeseca.


Foto: Opštine HN

– Mi smo optimisti da će epidemiološka situacija dozvoliti organizaciju Praznika, da će mjere koje su sada na snazi do tada popustiti, kako bi Herceg Novi ponovo dočekao brojne turiste i održao svoju tradicionalnu manifestaciju. Ona je odavno prevazišla okvire ne samo Herceg Novog već i Crne Gore, za „Praznik mimoze“ znaju svi u regionu, a oni koji godinama dolaze čekaju da vide na koji način planiramo sljedeće izdanje.

Katić kaže i da će uskoro biti objavljen konkretan program dešavanja, a zasada je okosnica tradicionalna: berba i fešta od mimoze, ribe i vina, sportska takmičenja, koncerti i pozorišne predstave.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga