Održano Veče prijatelja SMŠ „Danilo Kiš“

Veče prijatelja, koje je održano sinoć u amfiteatru škole, otvorio je direktor Krsto Vuković i pozdravio sve prisutne. Uslijedio je program u vidu prezentacije škole, izlaganja i nastupa učenika koji su izveli nekoliko muzičkih kompozicija.Održano Veče prijatelja SMŠ „Danilo Kiš“

Nakon toga upriličen je koktel za sve prisutne goste, a bila je to prilika da se razmjene mišljenja, utisci, da se sretnu nekadašnji đaci i profesori, sugrađani. Konstantovano je da se sugrađani imaju čime ponositi kada su u pitanju generacije nekadašnjih učenika, a danas uglednih građana, naučnika, privrednika, umjetnika, sportista, diplomata širom svijeta.
Direktor Vuković je podsjetio da SMŠ „Danilo Kiš“ postoji 45 godina, kao i da školu trenutno pohađa 760 učenika, što smatra pozitivnim trendom.
Kao posebnu inicijativu naveo je plan da se u školi otvore dva nova smjera – sportska gimnazija i medicinski tehničar, što je, kako smatra, potreba grada budući da postoji veliki broj djece koja su talentovana za sport, ali i s obzirom na ambiciju lokalne samouprave da se u Budvi izgradi bolnica.
U prezentaciji je navedeno i koji su to infrastrukturni projekti urađeni u JU SMŠ „Danilo Kiš“ Budva i oko same škole, u prethodnom periodu.
Naši talentovani i uvijek spremni učenici Iva Otašević i Ilija Bjelica, kao i hor škole, otpjevali su nekoliko pjesama, a u ulozi dirigenta bila je profesorica muzičkog obrazovanja Iva Ćulafić.
Istaknuti su i značaj i zalaganje učenika, članova Đačkog parlamenta, kada su u pitanju brojne inicijative, a prilika je i da s ponosom kažemo da i nove generacije čine izuzetni mladi ljudi, koji su budućnost Budve i našeg društva uopšte.
S posebnim zadovoljstvom se zahvaljujemo Ranku Pavićeviću, našem prijatelju, uglednom novinaru i publicisti, koji je ovom prilikom školi poklonio umjetničku sliku i 50 knjiga, ali i poslao važnu i emotivnu poruku đacima i novim generacijama.

GalerijaKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga