• Vijesti
  • Društvo
  • Održivo vodosnabdjevanje Crnogorskog primorja u ljetnjoj sezoni

Održivo vodosnabdjevanje Crnogorskog primorja u ljetnjoj sezoni
Održivo vodosnabdjevanje Crnogorskog primorja u ljetnjoj sezoni

Predstavnici Ministarstva i Agencije su posjetili postrojenje i vodoizvorište kako bi pružili potrebnu podršku i pomogli Regionalnom vodovodu u obezbjeđivanju uslova za realizaciji projekta ugradnje postrojenja za prečišćavanje vode na vodoizvorištu Bolje Sestre.

Studijom koja je izrađena za potrebe Regionalnog vodovoda, a u vezi kratkoročnog i privremenog rješenja za obezbjeđivanje dodatnih količina vode za piće istog kvaliteta tokom pika sezone, predloženo je da se u okviru postojenja Regionalnog vodovoda na Boljim Sestrama montira postrojenje za prečišćavanje vode, koja bi se zahvatala iz područja u neposrednoj blizini postojećeg vodozahvata. S obzirom da u basenu Malog Blata, a posebno u okruženju vodozahvata Bolje Sestre postoje brojni izvori, te da se voda konstantno i u kontinuitetu podvrgava neophodnim testiranjima i provjeri kvaliteta, nedostajuće količine koje bi se povremeno, po potrebi u jeku sezone ubacivale u sistem bi bile istog kvaliteta, klase A1, kao i voda sa vodoizvorišta Bolje Sestre.

viber_slika_2022-02-25_12-10-44-564.jpg

​Dr Bugarin i dr Gazdić su podržali napore Regionalnog vodovoda da na ovaj način reaguje na potencijalni rizik od nedostatka potrebnih količina vode tokom ljetnje sezone, te ukazali da će inicirati sve potrebne aktivnosti u okviru svojih nadležnosti i obezbjediti podršku kako bi što prije došlo do uspješne realizacije ovog projekta, kako bi već 2023. godine u ljetnoj sezoni imali sigurno i održivo vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja.

Rukovodioci Direktorata za ekologiju i Agencije za zaštitu životne sredine su obišli kompletno postojenje i upoznali se sa savremenom opremom i načinom rada postrojenja, kao i laboratorije koju Društvo koristi u svrhu dnevnog testiranja kvaliteta vode. Rukovodstvo Regionalnog vodovoda ih je takođe upoznalo sa novom, najsavremenijom opremom za laboratoriju i praćenje parametara rada sistema koju je Društvo nabavilo posredstvom učešća u IPA Interreg IT-AL-CG projektu, u vrijednosti od oko 12.000,00 eura.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga