Pet plaža spasavaju od nestajanja
Pet plaža spasavaju od nestajanja

 Kako je rečeno u ovoj državnoj kompaniji koja gazduje crnogorskom obalom uradili su Bazne studije i idejna rješenja za pet plaža sa Univerzitetom iz Splita.

„Bazne studije nam daju smjernice kompletnog istraživačkog dijela, a na osnovu koje možemo da izradimo glavni projekat.

A kako je Bazna studija procjenila da se radi o velikim investicionim ulaganjima, trudimo se da značajna finansijska sredstva uložimo u adekvatan način, kako nam i struka ukazuje.

Bazne studije su urađene za plaže: Mogren, Petrovac, Pržno, Sutomore i Žukotrlica, na osnovu kojih je procjena vriejdnost ukupna za izvođenje predvidjena 23.500.000 eura.

Kao i Studija-Revitalizacija plaže na Adi Bojani za koju je procjenjena vrijednost od 3 do 4 miliona eura, koliko iznosi procjena prof.Save Petkovića, autora Studije“, istakli su u Javnom preduzeću.

Kako je rečeno u toku je izrada Glavnog projekta za revitalizaciju plaže Pržno ( a sve u skladu sa Baznom studijom i idejnim rješenjem sa Univerziteta iz Splita).

Procjenjena vrijednost za izvođenje radova po projektnoj dokumentaciji iznosi oko 420.000 eura, što je Javno preduzeće predvidjelo kroz Plan korišćenja sredstava za 2022.god JPMD je planiralo u Planu korišćenja sredstava za 2022. godinu i „Izradu projektne dokumentacije za revitalizaciju plaže Mogren „ u iznosu od 20.000 eura.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga