• Vijesti
  • Društvo
  • Podgorica: Uhapšen inspektor policije zbog trgovine drogom

PRIVEDEN NA SASLUŠANJE

Podgorica: Uhapšen inspektor policije zbog trgovine drogom

Službenik Uprave policije Dalibor Ljekočević uhapšen je po nalogu Višeg državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.Podgorica: Uhapšen inspektor policije zbog trgovine drogom

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, inspektor zapošljen u Centru bezbjednosti Podgorica uhapšen je jutros, a u toku su pretresi i kriminalistička obrada.

Tokom dana Ljekočević će biti priveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Policija i tužilaštvo vjeruju da su prikupili dovoljno materijalnih dokaza koji Ljekočevića sumnjiče da se u dužem periodu bavio trgovinom droge jer je mjesecima bio pod „budnim okom kolega“.

Ljekočević je optužen sa još nekoliko kolega Centra bezbjednosti Podgorica za krivično djelo iznuđivanje iskaza u policiji od oštećenog Benjamina Mugoše, ali početak sudskog postupka je nekoliko puta odlagan u Osnovnom sudu u Podgorici.

Mugoša, Marko Boljević i Jovan Grujičić u maju 2020. godine, kako tvrde, pretrpjeli su policijsku torturu tokom istrage „bombaških napada“ na kuću državnog službenika Duška Golubovića i lokal Grand.

Inspektor Ljekočević optužen je da je torturom iznuđivao iskaz i od Marka Boljevića, dok za torturu nad Grujičićem još uvijek niko nije optužen od službenika Uprave policije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga