Skip to main content

Devastacija plaže Mogren

Pokret 22. novembar osudio devastaciju plaže Mogren II, te optužio HG “ Budvanska rivijera”

Pokret 22. novembar osudio devastaciju plaže Mogren II, te optužio HG “ Budvanska rivijera”. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:Pokret 22. novembar osudio devastaciju plaže Mogren II, te optužio HG “ Budvanska rivijera”

„Sa ‘Budvanskom rivijerom“ smo se susreli, krajem prošle godine, kada su bez najave započeli sječu drveća iz parka turističkog naselja ‘Slovenska plaža’. Pozvavši se na Elaborat- kojim su opravdali sječu borova- koji je nakon našeg insistiranja postavljen na sajt ove kompanije, nikada nije postavljen Akcioni plan vezan za zelene površine naselja a koji su dužni da daju na uvid javnosti.

U međuvremenu su se pojavili zvanični prijedlozi ministra Đurovića o privatizaciji kompanije ‘Budvanska rivijera’ -što je za građane Budve vrlo neprijatna informacija ali i neprihvatljiva mogućnost koja bi značila da najekskluzivnije lokacije „Budvanske rivijere“ postaju vlasništvo privatnika koji bi ih mogao (zlo)upotrebiti za svoje lične interese sticanja profita.

Čelnici ‘Budvanske rivijere’ nastavljaju sa neprijatnim iznenađenjima pa smo svjedoci varvarstva nad zaleđem Mogren 2 plaže; uništavanjem zelene oaze pod vrlo neubjedljivim argumentima u Saopštenju koje su izdali za javnost, opet, nakon reakcija uznemirene javnosti.
Zbog svega navedenog postavljamo sledeća pitanja?

Gdje je jasno istaknut plan za obnovu Crkve Sv. Antuna i da li je ona paravan za devastaciju prostora u nedostatku boljih argumenata?

Kada će javnosti biti omogućen uvid u Elaborat i Akcioni plan već uništene lokacije iza plaže Mogren 2?

Šta predsjednik Opštine Budva misli o devastaciji lokacije koja je planom iz 2015. predviđena da postane park šuma?

A kad su u pitanju vlasnici parcela, kojima je onemogućen pristup lokacijama, razmislimo zajedno, ako ovo divljaštvo prođe, sutra može i nešto naše doći na red da bude preorano, zauzeto, oteto..

Dragi sugrađani,
ne dozvolimo da nam ćutanje opet postane navika a lična poznanstva, prijateljstva i kumstva bitnija od zajedničkog dobra.
Ne dozvolimo da nam neko drugi bude kriv.
Sačuvajmo ovo malo što nam je od Budve ostalo.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Naslovna
Sve vijesti
Pretraga