Policija kontroliše ko prodaje petarde
Policija kontroliše ko prodaje petarde

Riječ je o akciji “Petarda” koju CB Budva sprovodi od 15. decembra do 15. januara, s ciljem sprečavanja nelegalne trgovine i distribucije pirotehničkih sredstava.

Policijski službenici tokom akcije ‘Petarda’ svakodnevno vrše kontrole mjesta na kojima se, prema policijskim saznanjima, vrši nelegalna prodaja i distribucija pirotehničkih sredstava, ali se kontrolišu i lokacije na kojima se okupljaju mladi.

 U skladu sa zakonom protiv onih koji nezakonito stavljaju u promet pirotehnička sredstva biće  podnošene prekršajne, odnosno krivične prijave u konsultaciji sa nadležnim tužiocem.

Prema Zakonu o eksplozivnim materijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo Naredbu o zabrani prodaje i upotrebe petardi.

Shodno ovim zakonskim odredbama, tokom novogodišnjih i božićnih praznika neće biti prodaje pirotehničkih sredstava drugog razreda – petardi, dok ostali pirotehnički proizvodi razreda II (fontane, rimske svijeće, rakete, vulkani) će se naći u prodaji u vremenskom periodu koji je naznačen u Zakonu o eksplozivnim materijama (u vremenu od 20. 12. do 15. 1). Ova sredstva će se prodavati u specijalizovanim prodajnim objektima koji moraju ispunjavati propisane tehničke uslove i standarde i mogu se prodavati isključivo osobama starijim od 18 godina.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga