• Vijesti
  • Društvo
  • Poziv za nevladine organizacije za učešće na radionici „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 Konkursa “

Poziv za nevladine organizacije za učešće na radionici „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 Konkursa “
Poziv za nevladine organizacije za učešće na radionici „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 Konkursa “

Radionica će biti održana on-line, putem Zoom platforme, a odabranim učesnicima će naknadno biti dostavljen pristupni link platforme.

Radionica se organizuje u cilju planiranja prioriteta Konkursa Regionalnog progama lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji će biti objavljen u okviru klastera „Coastal Mates“ za nevladine organizacije sa teritorija opština Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi. Prvoga dana radionice, predstavnici lokalnih samouprava i zainteresovanih nevladinih organizacija će, uz podršku predstavnika UNDPa, identifikovati strateške prioritete razvoja lokalnih samouprava Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi i tokom zajedničkog rada i analize definisati 3 – 5 prioritetnih oblasti i podoblasti koje je moguće podržati u okviru ReLOaD2 programa, a koje će postati dio prijedloga prioriteta Konkursa. Ovako definisani prijedlog prioriteta Konkursa će biti dostavljen na dodatne konsultacije svim nevladinim organizacijama i ostalim zainteresovanim stranama sa teritorija opština, prije finalizacije i objave Konkursa.
Za učešće na radionici se mogu prijaviti sve zainteresovane nevladine organizacije sa teritorija opština Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi, dostavljanjem maila sa iskazanim interesovanjem za učešće i kontakt detaljima kandidovanog predstavnika/ce – ime, prezime, email adresa i kontakt telefon.

U slučaju da pristigne veliki broj prijava za učešće, predstavnici opština i UNDP će, shodno optimalnom broju učesnika, izabrati u roku prijavljene učesnike na osnovu kriterijuma aktivnosti i vidljivosti NVO u zajednici i postignućima u oblasti u kojoj NVO djeluje,kaoi prethodnog iskustva i uključivanja NVO u procese odlučivanja i kreiranja politika. Odabrani predstavnici će biti obavješteni o učešću od strane UNDP i dalja komunikacija nastavljena direktno sa njima.

Zainteresovanost za učešće na radionici potrebno je potvrditi do petka, 28. Januara 2022, do 16:00h, na e-mail adresu tamara.cirgic@undp.org.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) zvanično je počeo sa realizacijom 1. januara 2021. godine, kao nastavak prethodne faze ReLOaD programa koja je uspješno završena u decembru 2020. godine. Program će biti realizovan u šest zemalja i teritorija Zapadnog Balkana tokom naredne četiri godine. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga