• Vijesti
  • Društvo
  • Predstava “ Audijencija” gostuje danas i sjutra u Petrovcu

Ulaznice za predstavu moguće je rezervisati

Predstava “ Audijencija” gostuje danas i sjutra u Petrovcu

U organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu danas i sjutra biće izvedena predstava “Audijencija” Vaclava Havela u režiji Milana Neškovića. Predstava je produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beograd i Studija Arhangel u kojoj igraju Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić.Predstava “ Audijencija” gostuje danas i sjutra u Petrovcu

Ova predstava je premijerno izvedena na sceni “Studio” Jugoslovenskog dramskog pozorišta početkom novembra, a reditelj u opisu predstave navodi sljedeće:
“Komad ‘Audijencija’ je prvi Havelov komad, nastao 1975. godine. U pitanju je jednočinka koja je zasnovana na dijalogu između glavnog lika Vanjeka, pisca kom je čehoslovački komunistički režim zabranio da piše, i njegovog poslodavca, pivara Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika. Kako je Havel u vrijeme kada je napisao dramu bio zabranjen pisac, djelo je izvođeno krišom, u sobama umjesto u pozorišnim prostorima.

Intrigantna prošlost Audijencije čini je i danas izuzetno zanimljivom i provokativnom. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor krije u sebi puno više od puste razmjene, skoro pa najobičnijih porodičnih informacija, muških tajni itd. Ovaj tekst na duhovit i topao način problematizuje, nažalost i danas prisutne probleme, kao što su cenzura, progoni i ućutkivanje od strane svih vrsta političkih totalitarnih režima”.

Ulaznice za predstavu moguće je rezervisati na broj telefona +382 33 402 935 radnim danima u periodu između 9 i 14 časova, a na broj +382 68 875 131 tokom popodnevnih časova i vikendom.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga