• Vijesti
  • Društvo
  • Predstavnici Agencije za investicije u posjeti Akademiji znanja

Predstavnici Agencije za investicije u posjeti Akademiji znanja
Predstavnici Agencije za investicije u posjeti Akademiji znanja

Razgovarano je o mogućnosti pribavljanja privremene upotrebne dozvole, s razlogom što je za dobijanje konačne potrebno da se okonča postupak koji je Opština Budva pokrenula protiv “Cijevne komerc”.

Ovim bi se konačno stekla mogućnost da otpočne sa radom privatna E – Gimnazija, a takođe bi se mogle otvoriti katedre pojedinih fakulteta, koji su već izrazili svoju zainteresovanost.

Bilo je razgovora i o mogućnostima stavljanja u funkciju četvrtog sprata Akademije, kao i pribavljanja saglasnosti za postavljanje solarnih panela, koje će donirati turska kompanija.

U dijelu javno – privatnog partnerstva, razgovarano je o valorizaciji placa u blizini Akademije čiji je vlasnik Opština Budva, ukoliko bi Skupština opštine dala svoju saglasnost i podršku.

Na pomenutom platou mogao bi se izgraditi novi objekat, studentski dom.

Izgradnjom takvog objekta proširila bi se ponuda Akademije znanja, jer bi se omogićilo održavanje kongresa, boravka studenata i gostujućih profesora.

Posebno je istaknuto da bi se, time, otvorila nova radna mjesta, odnosno mogućnosti zaposlenja mladih ljudi, što je neophodo i prioritetno.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga