• Vijesti
  • Društvo
  • Promocija romana „Let plavog safira“ Gorana Pejovića Gule

Promocija romana „Let plavog safira“ Gorana Pejovića Gule
Promocija romana „Let plavog safira“ Gorana Pejovića Gule

 O njegovom romanu govoriće recenzent, književnik Neven Milaković, moderator će biti Stanka Stanojević, a Gula će nam otpjevati neke hitove sa nekad značajnog budvanskog festivala Pjesma Mediterana, koji su se našli i u romanu.

Goran Pejović Gula je pjevač, kompozitor i tekstopisac. Vođa kultne grupe „Katapult“ sa kojom je do sad snimio 10 albuma. Napisao je sve pjesme, muziku i tekstove, i izdavao za najjače diskografske kuće u region. Veoma važan podatak je da je šest puta nastupao na budvanskom festivalu Pjesma Mediterana, a dvije pjesme sa tog festivala rado se još uvijek slušaju: Crna Goro i Kada ti jednom loše krene.

„Knjiga je slojevita. Smještena u vrijeme višestrukih društvenih cijepanja, polarizacija, smislenih i besmis lenih podjela, koje se prenose na porodicu i samog po jedinca, razarajući na taj način sopstveni embrion.

Ljubavni tok priče samo je kostur ovog romana, koji uka- zuje na mnoge druge segmente naoko skraj nute. Uz pomoć nje ponirete u mračne ćoškove dru štva, saznajete njegove slabosti, po kojim pravilima i nepisanim zakonima je uređen i na koji način život ma log, običnog čovjeka je njime uslovljen“ – zapisala je u Pogovoru naša književnica Jasenka Lalović i završila riječima: „Želja da se zaviri u dušu čovjeka koji je na svojevr stan način obilježio kulturnu scenu Bara i Crne Gore, sigurna sam da će mnogima biti podsticaj da požele ovo zaista po mnogočemu drugačije štivo.

Ono u što sam više nego sigurna, nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.“Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga