NJEGA

Savjeti dermatologa za njegu lica tokom hladnih dana

Dermatolozi savjetuju da je sada važno da njegujemo kožu lica, kako bismo spriječili dehidrataciju tokom hladnih dana.Savjeti dermatologa za njegu lica tokom hladnih dana

Tokom hladnijih mjeseci vazduh postaje suv, na otvorenom, ali i u zatvorenom prostoru zbog radijatora i grijanja uopšte. Kada koža počne da gubi vlagu, barijera se može narušiti, uzrokujući povećanu osjetljivost, suvoću i iritaciju.

Zato je promjena rutine njege kože u jesen ključna da vaša koža bude zdrava i srećna tokom cijele godine, prenosi Magično bilje.

1. Veoma osjetljivu kožu hidrirajte kolagenom ili aloe verom

Ljudi sa osetljivom kožom ili stanjima kao što su psorijaza ili ekcem mogu da dožive peckanje ili osjetljivost danima (čak i nedjeljama) u prelazu iz ljeta u jesen.

„Najbolje što možete da uradite je da hidrirate kožu eteričnim uljima, serumima i kremama. Nahranite kožu elastinom i kolagenom da biste pomogli u procesu oporavka. Pokrijte kožu hladno obrađenom alojom i kremama“, savjetuju stručnjaci.

2. Odlučite se za bogatiju hidrantnu kremu

Zbog promjena u okruženju, važno je prije spavanja preći na gušću hidratantnu kremu. Moramo da preduhitrimo promjenu vremenskih uslova tako što ćemo koži dodati više vlage i pomoći da je zadrži.

3. Koristite hidrantnu kremu za usne i kreme za dio oko očiju

Ako ove dvije stvari već nisu dio rutine, trebalo bi da budu u hladnijim mjesecima. Baš kao i prelazak na gušću hidratantnu kremu, dodavanje ovih proizvoda hidrira usne i kožu oko očiju. Naša koža ne voli nagle prelaze, a dodavanje krema za usne i oči pomaže u ovoj tranziciji, ističu stručnjaci.

4. Nemojte često koristiti pilinge i retinoide

Smanjite upotrebu pilinga i retinoida. Vlažnost i visoke temperature ljeti obično ublažuju iritirajuće dejstvo lokalnih retinoida i pilinga, vjerovatno zbog povećane masnoće kože.

5. Nastavite da koristite SPF

Iako je UV zračenje najjače tokom ljeta, ono je i dalje prisutno tokom četiri godišnja doba. Kremu za sunčanje treba koristiti tokom cijele godine, jer pomaže u smanjenju efekata UV zračenja, koje ubrzava i povećava rizik od raka kože. Dermatolozi preporučuju da se pridržavate dnevnog SPF faktora od 30.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga