• Vijesti
  • Društvo
  • Večeras promocija knjige „Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji“ autora Duška Antonića

U organizaciji Narodne biblioteke Budve

Večeras promocija knjige „Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji“ autora Duška Antonića

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, u holu Akademije znanja večeras u 18 časova biće održana promocija knjige autora Duška Antonića „Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji“ – uključujući i 100 najboljih srpskih albuma od raspada SFRJ.Večeras promocija knjige „Kako (ni)je propao rokenrol u Jugoslaviji“ autora Duška Antonića

O knjizi će uz autora Duška Antonića govoriti i kolekcionar gramofonskih ploča Boris Burić, a program će voditi Stanka Stanojević. Takođe, uživaćemo u slušanju nekih YU rock hitova.

„Novinar i rok kritičar Duško Antonić rođen je u Beogradu 1953, gdje je i završio novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Kroz tri redakcije u kojima je bio zaposlen i desetine sa kojima je sarađivao, napisao je hiljade tekstova, među kojima i o rokenrolu. Ovo mu je 27. knjiga na razne teme. Bio je jedan od osnivača i direktor produkcije teatra “Kult” u Domu omladine “Vuk Karadžić”, na Golf radiju između ostalog uradio serijal od 30 emisija “Leksikon jugoslovenske rok i pop muzike”, organizovao i vodio “Diskoteku za matorce”, osmislio i devet godina organizovao SVURF – SavskoVenački Urban Fest – festival kulture za djecu i omladinu, bio jedan od organizatora serije tribina “Za spas rokenrola u Srbiji”, autor i organizator izložbe “Počeci rokenrola u Beogradu”, sa Danilom Štrpcem napisao i uredio knjigu “YU 100 – najbolji albumi jugoslovenske rok i pop muzike”, a za “Rock Express” objavio “Nostalgične priče o pločama”. Ovo je njegova treća knjiga iz sfere rok-kulture. Publika će biti u prilici da čuje mnogo važnih, možda i nepoznatih, detalja o rok sceni u Srbiji, uz kritički osvrt na period od 1990. godine do danas, ali i upoređenje sa periodom prije devedestih“, saopštili su iz Narodne biblioteke Budva u najavi događaja.

 

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga