• Vijesti
  • Društvo
  • Uhapšeni turski preduzetnik: Nijesam htio da bježim u Crnu Goru, tamo imam biznis

„Ne prihvatam krivicu“

Uhapšeni turski preduzetnik: Nijesam htio da bježim u Crnu Goru, tamo imam biznis

Uhapšeni turski preduzetnik Mehmet Jašar Džoškun u izjavi tužiocu negirao je da je planirao da bježi u Crnu Goru kako bi izbjegao istragu zbog nelegalne gradnje rezidencije u Hataju u kojoj je na stotine ljudi stradalo tokom nedavnog zemljotresa. Džoškun je naglasio da je planirao da dođe u “Crnu Goru zbog posla”.Uhapšeni turski preduzetnik: Nijesam htio da bježim u Crnu Goru, tamo imam biznis

Kako prenosi “t24.com.tr”, Džoškun je sugerisao da kao građevinsko preduzeće imaju biznis i u Crnoj Gori, i da je prehodno planirao da posjeti Crnu Goru.

“Iako je moj put u Crnu Goru planiran unaprijed, kupio sam avionsku kartu 8. februara. Nema veze između zemljotresa i rušenje rezidencije u Hataju i mog odlaska u Crnu Goru. Ja definitivno nijesam pokušavao da idem u Crnu Goru da izbjegnem istragu. Išao sam u Crnu Goru zbog svog posla. Izgradili smo građevinski objekat u skladu sa planom, projektom i zakonskom regulativom. Dakle, ne prihvatam krivicu”, rekao je Džoškun.

Preduzetnik Mehmet Jašar Džoškun uhapšen je prije dva dana na aerodromu u Istanbulu zbog sumnje da je nelegalno izgradio zgradu koja je do temelja srušena u nedavnom zemljotresu. Crnogorsku javnost zabrinula je informacija da taj investitor gradi u Budvi.

Na pitanje da li je zgrada u Budvi rađena u skladu s propisima, iz firme koja je radila reviziju i stručni nadzor tvrde da su ispoštovana sva pravila struke, dok iz opštine danas nijesu komentarisali.

Turski mediji prenose da je nakon urušavanja zgrade, koja je u vlasništvu Mehmeta i njegovog brata Huseina, pokrenuta istraga protiv njih, nakon čega je Mehmet pokušao da pobjegne za Crnu Goru, ali je uhapšen na aerodromu.

Podaci iz dostupnih finansijskih izvještaja pokazuju da je njihova firma (Antis Montenegro) 2021. godinu završila s 1.605 eura dobiti, dok njene obaveze iznose pola miliona.

Zgrada koju su sagradili u Turskoj imala je 13 spratova i važila je zajednu od najluksuznijih u tom dijelu zemlje. Stanovi su navodno koštali i do tri miliona lira, a prilikom njihovog urušavanja, stradalo je na stotine ljudi.

Na Jutjubu je objavljen snimak izgradnje zgrade turskog investitora u Budvi.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga