UPRAVA POLICIJE: Apel vozačima
UPRAVA POLICIJE: Apel vozačima

Ono što posebno zabrinjava je da su najčešći prekršaji koje uočavaju policijski službenici, zbog kojih su sankcionisani vozači, i dalje neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na punoj liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Skrećemo pažnju na činjenicu da nigdje u svijetu, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji realna mogućnost da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik koji bi kontrolisao ponašanje vozača i sankcionisao svaki uočeni prekršaj.

Zbog toga apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredjeljujući za oprezniju vožnju, već da, savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Takođe, apelujemo na roditelje da kategoriji mladih vozača (vozač do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima.

Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Svakako, još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama, što je konačno i naš zajednički cilj.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga