• Vijesti
  • Društvo
  • (VIDEO) AKCIJA VLAŽNA MARAMICA: Pogledajte sa čime se suočavaju radnici pumpnih stanica

(VIDEO) AKCIJA VLAŽNA MARAMICA: Pogledajte sa čime se suočavaju radnici pumpnih stanica
(VIDEO) AKCIJA VLAŽNA MARAMICA: Pogledajte sa čime se suočavaju radnici pumpnih stanica

Donosimo vam nekoliko videa koji govore više od hiljadu riječi i svjedoče sa čime se sve sučavaju radnici pomenutih opštinskih preduzeća prilikom održavanja sistema za prečišćavanje otpadnih voda iz našeg grada.

Kako je saopšteno portalu Jadran Budva u preduzeću „Otpadne vode“, vlažne maramice nisu biorazgradive i mogu začepiti gradski kanalizacioni sistem, kao i sistem za prečiśćavanje otpadnih voda.

„One imaju negativan uticaj na morski svijet jer u sebi sadrže i plastiku. Plastična vlakna polietilen i poliester unutar maramica koje se razlažu na mikroplastiku, nakon prečiśćavanja završavaju u moru i ugrožavaju živa bića“, kazali su u preduzeću.

Apeluju na građane da ne bacaju vlažne maramice jer se ne mogu razložiti u slatkoj vodi, što dovodi do začepljenja kanalizacionog sistema. Objašnjavaju da neke maramice sadrže i alkohol koji šteti bakterijama za razlaganje čvrstog otpada,  a to može da dovede do zastoja sistema za prečišćavanje otpadnih voda – naglašavaju promoteri ove akcije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga