• Vijesti
  • Društvo
  • Vjetroelektrane će se vidjeti i sa Svetog Stefana i Staroga grada

Vjetroelektrane će se vidjeti i sa Svetog Stefana i Staroga grada
Vjetroelektrane će se vidjeti i sa Svetog Stefana i Staroga grada

Podsjećamo, Vlada Crne Gore donijela je odluku o izradi Detaljnog prostornog plana za prostor koncesionog područja za izgradnju vjetroelektrane na lokalitetu Brajići, na teritoriji opština opštine Budva i Bar.

Programskim zadatkom je predviđeno da vizija razvoja prostora u obuhvatu Plana treba da prati viziju razvoja primorskog regiona koji, kao važan prostorni, ekonomski i društveni resurs, treba da se usmjereno i kontrolisano razvija, uz održivo korišćenje prirodnih potencijala. Kako se navodi u okviru izrade planskog dokumenta ovaj prostor će biti sagledan u širem kontekstu, a eventualna izgradnja vjetroelektrane mora se planirati na osnovu odgovarajućih uslova i smjernica nadležnih institucija, istražne i tehničke dokumentacije i odgovarajućih procjena uticaja na životnu sredinu.

IMG_5278-1.JPG

Grupa građana uradila je 2D model vizuelnog uticaja na ambijent koristeći se lokacijama iz zvaničnog projekta vjetroelektrane kojeg posjedujemo.

“Široj crnogorskoj javnosti predstavljamo ove modele gdje se jasno vidi kako bi to izgledalo. Ljudi iz kompanije koja planira da gradi vjetroelektranu javno tvrde da se vjetro-turbine neće vidjeti ni iz Budve ni iz Svetog Stefana. Po projektu je više nego jasno da će se iz Svetog Stefana i Miločera vidjeti 5-6 vjetro-turbina a iz Budve oko 10-12 ili čak više i ovo nam je potvrdio glavni gradski arhitekta Opštine Budve Vladan Stevović”, istakli su građani.

IMG_5276.JPGKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga