• Vijesti
  • Društvo
  • Za dan zaplijenjena roba vrijedna 50.000 eura: Nakit, duvan, tekstil…

Za dan zaplijenjena roba vrijedna 50.000 eura: Nakit, duvan, tekstil…
Za dan zaplijenjena roba vrijedna 50.000 eura: Nakit, duvan, tekstil…

Kako je saopšteno iz UPC, na Aerodromu Tivat, prilikom vršenja redovne carinske kontrole u utorak službenici UPC, kod turskih državljana koji su doputovali iz Istanbula, pronašli su robu koja nije bila uredno prijavljena prilikom unosa u carinsko područje Crne Gore.

Navodi se da su turski državljani time počinili carinski prekršaj.

„Vrijednost neprijavljene robe – nakita procjenjuje se na 15 hiljada eura, dok će se stvarnu vrijednost utvrditi Komisija za procjenu vrijednosti robe. Među neprijavljenom robom nađeni su i duvanski proizvodi”, kaže se u saopštenju.

U odvojenoj akciji istog dana, službenici UPC na Carinskom terminalu Podgorica, detaljanim pregledom otkrili su i zaplijenili robu u vrijednosti oko 35 hiljada eura.

“Riječ je o robi različite sadržine: 4.802 kilograma raznih tekstilnih proizvoda, 20 kilograma metraže rinfuz, 140 metara kvadratnih metraže rolni, 75 metara kvadratnih tepiha, 110 kilograma bižuterije i 18.185 kilograma ostale razne robe”, navodi se u saopštenju.

Iz UPC su kazali da je neprijavljena roba, koja je zadržana po osnovu povrede prava intelektualne svojine, izdvojena, s obzirom na to da je ustanovljen ozbiljan carinski prekršaj zbog kojeg će biti pokrenut prekršajni postupak.

“U akciji službenika Carinske ispostave (CI) Dračenovac, sprovedenoj u srijedu, zaplijenjena je sportska oprema pronađena u vozilu kojim je upravljao državljanin Srbije”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je detaljnim pregledom vozila MAN, srpskih registarskih oznaka, oduzeta roba u vrijednosti od oko 2,5 hiljade eura, zbog čega će, kako su kazali iz UPC, biti izdat prekršajni nalog.

“U odvojenoj akciji istog dana, na ulaznoj traci CI Dobrakovo, kontrolom putničkog motornog vozila srpskih registarskih oznaka, pronađena je neprijavljena tehnička roba marke ONKYO u vrijednosti od hiljadu eura, koja je trajno oduzeta”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je vlasniku robe izdat prekršajni nalog.

Iz UPC su kazali da ostaju posvećeni suzbijanju svih vidova krijumčarenja, a time i suzbijanju sive ekonomije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga