• Vijesti
  • Društvo
  • ZAVRŠEN PROTEST RIBARA: Traže da im se u Luci Budva daju komunalni vezovi

ZAVRŠEN PROTEST RIBARA: Traže da im se u Luci Budva daju komunalni vezovi
ZAVRŠEN PROTEST RIBARA: Traže da im se u Luci Budva daju komunalni vezovi

   Predsjednik ove NVO Branko Vujičić kazao je da ribari traže smao ono što je ugovorom o zakupu Luke predviđeno, a to je da im se daju komunalni vezovi, da se odredi mjesto iskrcaja ribe, ali i mjesto iskrcaja i ukracaja putnika.

  On je zapitao kako kompnaija “ Dukley marina , kojoj je 11. aprila prošle godine istekao ugovor o zakupu i dalje vrši naplatu komunalnih vezova.

   Podsjećamo, Vlada Crne Gore još nije donijela odluku o sporazumu koji su prije pola godine potpisali direktor JP „Morsko dobro“ Mladen Mikijelj i predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kojim je Luka Budva nakon dvije decenije  ustupljena na  korišćenje  lokalnoj upravi.

    Vijeće Privrednog suda usvojilo je prigovor kompanije „Dukley marina“, te poništilo rješenje tog suda iz jula mjeseca, kojim je tada bio odbačen predlog ove kompanije za određivanje privremene mjere za zabranu Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore da bez njene saglasnosti da u zakup, optereti, pokrene postupak davanja u koncesiju ili zaključi koncesioni ugovor za prostor Luke Budva.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga