• Vijesti
  • Ekonomija
  • Adriatic 42 kupuje plutajući dok za remont superjahti u Bijeloj

Adriatic 42 kupuje plutajući dok za remont superjahti u Bijeloj
Adriatic 42 kupuje plutajući dok za remont superjahti u Bijeloj

„Ova kompanija će od brodogradilišta Bijela napraviti destinaciju svjetske klase za usluge remonta, održavanja, popravke i servisiranja superjahti, a očekuju da će radovi biti završeni u ovoj godini“, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su rekli da će nabavka plutajućeg doka, uz 720T dizalicu za brodove koja je trenutno u procesu proizvodnje, pozicionirati Adriatic 42 među glavne lokacije za remont jahti u svijetu, obezbjeđujući pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente.

Timovi kompanije Adriatic 42 u Bijeloj i Dubaiju rade na prikupljanju građevinskih dozvola da bi sve bilo spremno za dolazak doka u Crnu Goru do kraja aprila.

Vlada je dala koncesiju od 30 godina na brodogradilište Bijela. Koncesija je data konzorcijumu koji čine kompanija Drydocks World, dio DP World grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Generalni i izvršni direktor Adriatic 42, Pol Džon Grej, rekao je da mu je zadovoljstvo što su zaključili pregovore i uspješno potpisali ugovor sa poznatim graditeljem plutajućih dokova brodogradilištem Hat-San u Turskoj.

„Plutajući dok je izgrađen u jednom od najprepoznatljivijih međunarodnih klasifikacionih društava u pomorskoj industriji. Dugačak je 180 metara, širok 37 metara i ima nosivost od 10 hiljada tona što mu omogućava da primi najveće jahte na svijetu. Konzorcijum ispunjava svoju obavezu prema Crnoj Gori obezbjeđujući ovu višemilionsku investiciju koja će omogućiti najviše standarde kvaliteta, inovativnosti i usluga u našim predstojećim aktivnostima“, rekao je Grej.

Skoro četiri decenije, Drydocks World je vodeći pružalac usluga u pomorskoj industriji, kao i u industriji pomorskih platformi u sektorima nafte, gasa i energetike.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga