Bojanić: Turisti iz Srbije ovog ljeta dolaziće auto-putem
Bojanić: Turisti iz Srbije ovog ljeta dolaziće auto-putem

“Izvjesno je da će se ovog ljeta koristiti taj put iz Srbije i biće na zadovoljstvo svih koji tradicionalno krenu na more u Crnu Goru”, rekao je ministar i podsjetio da je taj dio auto-puta dugačak 41 kilometar.

“Izgradnja te prioritetne dionice na auto-putu Bar-Boljare bila je veoma kompleksna. Bio je to skup i problematičan put koji je koštao 900 miliona eura, od 41 kilometara 50 odsto bili su tuneli i vijadukti”, rekao je ministar i dodao da put ide i do 1.000 metara nadmorske visine.
1646817614-1.png
Foto: printscreen yt/Bemax d.o.o. Montenegro

Naveo je da će brzini protoka ljudi, robe i usluga doprinijeti i završetak radova na zgradi modularnog prelaza u Bjelom Polju između Srbije i Crne Gore, što je dio velikog projekta koji se radi u saradnji sa svim zemljama okruženja, naveo je ministar, prenosi Tanjug.

“Uzalud nam novi putevi i pruge ako nam je za prelazak granice potrebno par sati i zato nam je cilj kad već imamo granice da bar pelaze učinimo efikasnijim”, naveo je on i dodao da će sve službe biti objedinjene u renoviranoj zgradi u Bijelom Polju.

Izrazio je očekivanje da će, “ako se sklope stvari” ove godine biti završen i tender za izvođenje radova na preostaloj dionici puta do granice sa Srbijom.

“Cilj je da se povežemo sa Srbijom, a drugi po važnosti projekat za nas je brza saobraćajnica do Debelog brijega i veza sa zaleđem do Albanije, kako bi se vezali za Plavi put”, rekao je ministar.

Bojanić je zajedno sa ministrom Tomislavom Momirovićem učestvovao na panelu KBF koji je iskoristio da prestavi kapitalne investicije u Crnoj Gori. Između ostalog govorio je i o planu Podgorice da preuzmu dio ranijeg prodatog vlasništva Luke Bar kako bi luka povatila regionalni značaj.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga