• Vijesti
  • Ekonomija
  • Budva ostaje bez bioskopa, Lovćen film dao rok od pet dana Opštini da sjednu za sto

„Najkasnije do 20. oktobra zatvoriti bioskop „Cadmus cineplex“

Budva ostaje bez bioskopa, Lovćen film dao rok od pet dana Opštini da sjednu za sto

Kompanija „Lovćen film“ te dala je rok Opštini Budva da u roku od pet dana započnu pregovori oko rješavanja nagomilanih problema, u suprotnom pokrenuće proceduru raskida ugovora  i najkasnije do 20. oktobra zatvoriti bioskop „Cadmus cineplex“ , a zaposleni ostati bez posla.Budva ostaje bez bioskopa, Lovćen film dao rok od pet dana Opštini da sjednu za sto

Pismo upozorenja predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću uputio je izvršni direktor „Lovćen filma“  Marko Kentera.
„ Obraćamo Vam se jer već nekoliko nedelja, i pored izražene saglasnosti da hitno organizujemo sastanke i dogovorimo kako da priđemo otklanjanju problema koji postoje u našem poslovnom odnosu, izostaju sastanci i dogovaranja. Ukazali smo Vam u više navrata na hitnost u postupanju zbog jako teške finansijske situacije u kojoj se projekat bioskopa nalazi a zbog odbijanja Opštine Budva da izmiruje svoje finansijske obaveze. Osim naše teške finansijske situacije neophodno je hitno obnavljati i unaprijeđivati postojeću opremu, vršiti popravke i sl. za sta mi nemamo sredstava iz razloga Vašeg nepoštovanja ugovora. Ovim putem Vas obavještavamo da ćemo, ukoliko se pregovaranje ne započne najkasnije u roku od pet radnih dana, biti prinuđeni da pokrenemo proceduru za raskid ugovora koja će, u skladu sa pozitivnim propisima, trajati 30 dana nakon čega ćemo biti nažalost prinuđeni da bioskop u Budvi zatvorimo. To bi konkretno značilo da će, nakon tog perioda, već najkasnije do 20. oktobra ove godine raskinuti ugovor i zatvoriti bioskop, u slučaju da Opština nastavi sa neizvršavanjem preuzetih obaveza i odbijanjem da se organizuju sastanci.Upozoravamo da ćemo zbog svega navedenog biti prinuđeni da, uz zakonske otpremnine, damo otkaz svim zaposlenima koji sa svojim porodicama predstavljaju desetine naših sugrađana koji će ovim postupkom biti ozbiljno i trajno oštećeni i ostaće na ulici, bez zaposlenja.Procedura raskida podrazumijeva dugotrajni spor u kome će  bioskop u Budvi biti zatvoren.Imajući u vidu sve detalje situacije u kojoj se nalazimo želimo ovdje da Vas poslednji put upozorimo da će iz spora vjerovatno proizaći ogromna šteta za budžet Opštine Budva koja će se ogledati u stvarnoj šteti, u iznosu od preko milion evra, kao i u izgubljenoj dobiti, koja će iznositi više miliona evra. Sve navedeno zbog toga što pod izgovorom da je u toku sudski spori za utvrđivanje ništavnosti Ugovora, i to po Vašoj tužbi, odbijate da plaćate preuzete obaveze iako dobro znate da se ne možete pozivati na spor koji nije pravosnažno okončan.Spremni smo takođe , ukoliko insistirate da je to jedini način za nastavak rada ovog bioskopa, ali prije raskida ugovora, da povedemo pregovore o ustupanju bioskopa i da izađemo iz Ugovora o dugoročnom zakupu bioskopa uz Vašu  naknadu ekvivalentnu našem ulaganju i manjem dijelu izgubljene dobiti čime bi izbjegli dugotrajno zatvaranje bioskopa,  sudske sporove, kamate i plaćanje štete od nekoliko miliona eura”,navodi se u pismu.

Opštini je predočeno  da u slučaju da samostalno vodi biskop , godišnji gubitak joj bio najmanje 366 hiljada eura.
“Na drugoj strani, prethodne nedelje smo Vam takođe u detaljnoj analizi, iskazanoj putem tabela i obračuna,  ukazali da bi u slučaju samostalnog vođenja bioskopa od strane Opštine Budva troškovi umjesto dogovorenih sa nama bili znatno veći i to po analizi da Opština tada ostvaruje veći broj gledalaca nego što sada mi imamo, što je apsolutno nerealna procjena. Tada bi godišnji gubitak Opštine Budva bio najmanje 366.000 eura, a gotovo sigurno i mnogo više.Boiskop  godišnje organizuje gotovo 5.000 događaja što je mnogo više od svih ustanova kulture zajedno. Mi smo takođe jedina institucija koja radi 363 dana godišnje i koja svoje usluge nudi u radnom vremenu dužem nego sto to rade  sve lokalne ustanove kulture zajedno.Molimo da imate u vidu i da mi godišnje organizujemo preko 500 događaja za djecu, mlade i penzionere koji su ili sasvim besplatni ili po subvencionisanim cijenama. Organizujemo predstave,  koncerte, filmove itd. gotovo svakog dana, promovišemo jugoslovensku i crnogorsku kulturu na najbolji mogući način. Sve ovo navodima jer mislimo da bi šteta zbog zatvaranja ovakve institucije bila nenadoknadiva za naše sugrađane.Ukazujemo na kraju i da bi nakon zatvaranja bioskopa (koje je, nažalost,  čini nam se, neizbježno) zbog specificnosti opreme i radne snage, svako novo otvaranje zahtijevalo veliko vrijeme i finansijska sredstva”,piše u pismu.

„Lovćen film“ je .prije pregovora spreman je da se razriješe problema koji opterećuju dvije strane, čime bi bilo započeto plaćanje ugovorenih obaveza.
“Tu prije svega mislimo da dogovorimo ( izmijenimo) odnos po  pitanju mjenica, korekcije  takozvane  revalorizacije rastom plata u revalorizaciju putem inflacija, ukidanje obaveza ili dijela obaveza koje JP Mediteran reklame ima po odluci SO Budva iz 2013. godine i po ugovoru iz 2014. godine, ukidanje obaveza ili dijela obaveza koje JS RTV Budva ima po odluci SO Budva iz 2013. godine i po ugovoru iz 2014. Godine, ukidanje obaveza po pitanju parkinga zaposlenih  koje JP Parking servis ima po odluci SO Budva iz 2013. godine i po ugovoru iz 2014. Godine, povlačenje svih sudskih tužbi koje Lovcen film doo ima po prethodno navedenim pitanjima protiv Opštine Budva, kao i regulisanje problema uzurpiranog prostora u prizemlju i na prvom spratu bioskopa i tako redom. Naime, smatramo da bi brzim i lakim dogovorom o ovim temama otvorili prostor,  ako su obje strane dobre i iskrene u namjeri, da priđemo najprije plaćanju Vaših zaostalih obaveza a potom i svim drugim otvorenim pitanjima”,zaključuje se u pismu.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga