Elektronska evidencija turističkog prometa
Elektronska evidencija turističkog prometa

Ta informacije je sadržana u Nacrtu Programa ekonomskih reformi (PER) za period od naredne do 2024. godine, o kojem se javna rasprava završava krajem ove sedmice, pišu Vijesti.

Siva zona poslovanja prisutna je kod velikog broja zemalja, pa tako i u Crnoj Gori i već duži niz godina predstavlja jedan od najvećih izazova, sa kojim se suočava privreda, posebno kada je riječ o uslužnim djelatnostima, odnosno u turizmu, trgovini i građevinarstvu.

Mjera uspostavljanja elektornske evidencje turističkog prometa podrazumijeva unapređenje sistema evidencije boravka turista u Crnoj Gori kroz povezivanje Registra boravaka stranaca i Centralnog turističkog registra uz izradu mobilne aplikacije za prijavu gostiju.

Osnovni cilj je stvaranje preduslova da se na sveobuhvatan način obezbijede tačni i ažurni podaci o ostvarenom turističkom prometu, objašnjeno je u Nacrtu PER-a.

U dokumentu se navodi da se ti podaci odnose na broj i strukturu gostiju u ugostiteljskim objektima, ostvarena noćenja i vrijeme boravka.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga