Kraljičina plaža isključena sa liste razvojnih projekata
Kraljičina plaža isključena sa liste razvojnih projekata

Kako se navodi u Odluci Vlade isključeni su :

Projekta izgradnje hotela “Bobotov hotel and resort”, na Žabljaku, po kondo modelu poslovanja, 4*, Projekta izgradnje hotela Elite Hotel & Residence, Kolašin, po kondo modelu poslovanja, 4*, Projekta izgradnje turističkog kompleksa Hotel sa vilama 4*, Žabljak, po klasičnom modelu poslovanja, Projekta izgradnje kondo hotela Kolašin Resort & Spa, Kolašin, Projekta izgradnje hotela „Kraljičina plaža“, Miločer, Budva, po mješovitom modelu poslovanja, 5 * i Projekta izgradnje hotela Black Pine, Mojkovac, po kondo modelu poslovanja.

Kraljicina_plaza_-_foto_Bemax.me.jpg

Imajući u vidu da je Vlada, 2. jula 2020. godine, definisala obavezu investitora da dostave neopozivu bankarsku garanciju naplativu u korist Vlade, u iznosu od 50% minimuma investicije, kao i da je na sjednici od 30. decembra 2021.godine, donijeta Odluka kojom se uvode strožiji kriterijumi za investitore u vidu bankarske garancije koja će važiti do datuma finalizacije projekta, zaključeno je da tri projekta nijesu ispunila investicione obaveze, dok za tri nijesu dostavljene bankarske garancije, pa je odlučeno da se uklone sa Liste razvojnih projekata.

Vlada je utvrdila inoviranu Listu koja sadrži deset projekata. Takođe, zaduženo je Ministarstvo ekonomskog razvoja da sprovede neophodne aktivnosti u svrhu aktiviranja bankarskih garancija dostavljenih od strane investitora za Projekat izgradnje hotela “Bobotov hotel and resort”, na Žabljaku, po kondo modelu poslovanja, 4* i Projekat izgradnje turističkog kompleksa Hotel sa vilama 4*, Žabljak, po klasičnom modelu poslovanja.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga