• Vijesti
  • Ekonomija
  • Kuljači svezane ruke: Radnicima u TO Budva nisu isplaćene plate

Kuljači svezane ruke: Radnicima u TO Budva nisu isplaćene plate
Kuljači svezane ruke: Radnicima u TO Budva nisu isplaćene plate

Novimenovani vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Budva Nemanja Kuljača još nije upisan u centralni registar privrednih subjekata da je novi rukovodilac ove najbogatije loklane TO u Crnoj Gori, zbog čega radnicima nijesu isplaćene zarade, a poslednji rok bio je 15. decembar.

Još prije dvije sedmice upućen je dopis da se u centralnom registru izvrši zamjena, odnosno da se Kuljača upiše kao novi rukovodilac firme, ali to još nije izvršeno, .  važećim ugovorima sa radnicima koje je zaključila bivša direktorka Maja Liješević, zaposlenima u To Budva isplaćuju se zarade najkansije do 15. U mjesecu.

Podsjećamo punih mjesec traju previranja u ovoj opštinskoj firmi, čiji godišnji budžet je čak tri miliona eura.

Naime, bivša direktorka Maja Liješević osporava odluku Skupštine Turističke organizacije kojom je predsjedavao gradonačelnik Marko Carević, na kojoj je izabran novi Izvršni odbor TO, koji ju je potom razriješio funkcije.

Odluci o smjeni Liješević protive se i lokalne Demokrate, čiji kadrovi punih pet godina upravljaju TO, a podršku im daju i novi politički partneri iz redova SNP I Prave Crne Gore koji optužuju Demokratski front za nasilnu smjenu diretorke.

Iz Opštine , koja je osnivač TO Budve, u više navratra su isticali da je Skupština TO budve održana I zakazana u skladu sa zakonom, te da su odluke legitimne, pa I ona o izboru Izvršnog odbora.

 Liješević je podnijela više krivičnih prijava protiv opštinskih rukovodioca.

 Sa druge strane iz Demokratskog fronta Budva optužili su Liješević da je objavi kako je platila 150.000 eura za otkazani novogodišnji program i ko je u svemu tome napravio dil

“ Najveći problem gospođe Liješević, koji želi da sakrije od javnosti je taj što se uvukla u nezakonito činjenje jer je bez odluke Izvršnog odbora i bez obavljene zakonske procedure nabavke, angažovala izvođače za nastup na Novogodišnjem koncertu u vrijednosti od oko 150.000,00 eura, što nikada od osnivanja TOB-a nije urađeno”, naveli su iz DF-a.

Na to je LIješević kazala  da ukoliko  javni doček Nove godine u Budvi definitivno ne bude organizovan, “nema razloga za brigu jer ugovori sa izvođačima sadrže zaštitnu klauzulu u slučaju zabrane dočeka usljed mjera protiv pandemije koronavirusa”.

 Ona je navela “ da od ugovorenih sredstava sa izvođačima dio je uplaćen i biće vraćen TOB od strane izvođača ili će se dogovoriti drugi termin izvođenja”.

Ipak, dvije sedmice uoči Nove godine još se ne zna da li će biti javnog dočeka ispred zidina Staroga grada, jer epidemiološkim mjerama koje sun a snazi i dalje su zabranjeno održavanje ovih manifestacija.

Podsjećamo, spornim novogodišnjim programom koji je promovisala Liješević za Novu godinu trebao je da na centralnoj bini ispred Staroga grada nastupi hrvatski pop pjevač Giboni, dok 1. januara goste metropole turizma je trebala da zabavlja folk zvijezda Lepa Brena.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga