Novi cjenovnik će početi da se primjenjuje nakon isteka petogodišnjih ugovora

Mikijelj: Ove sezone ostaje iste cijene zakupa

Javno preduzeće za upravljanej morskim dobrom zadržaće iste cijene zakupa djelova obale tokom ove sezone, dok će promijena cjenovnika biti krajem 2023. To je saopštio direktor JP „Morsko dobro“ Mladen Mikijelj.Mikijelj: Ove sezone ostaje iste cijene zakupa

„Na inicijativu Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Vlada Crne Gore je tokom ove godine usvojila izmjene Cjenovnika za zakup morskog dobra, kojim izmjenama je u značajnoj mjeri povećan iznos naknada.

Činjenica je da ranijim cjenovnikom nisu na adekvatan način bile vrednovane lokacije na našoj obali, usled čega su pojedini korisnici bili privilegovani, na način što su bili u prilici da na najekskluzivnijim lokacijama duž primorja ostvaruju značajne prihode, a da istovremeno za korišćenje morskog dobra plaćaju izuzetno male, da ne kažem simbolične naknade.

Na taj način, preduzeće je u prethodnom periodu bilo uskraćeno za značajna finansijska sredstva, koja su mogla biti iskorišćena za realizaciju bitnih infrastrukturnih projekata na obali.

Novi cjenovnik će početi da se primjenjuje nakon isteka petogodišnjih ugovora o zakupu morskog dobra, odnosno od kraja 2023. godine, što će rezultirati značajno većim prihodima Javnom preduzeću, a samim tim posledično i još većim investicijama u našu obalu“, kazao je Mikijelj.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Povezane vijesti


Pratite nas i putem Android aplikacije

Jadran Budva® 2022. All rights reserved. Made By 

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga